• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Výkon Býkov v zápase proti Leviciam môžeme pokojne označiť za jeden z najlepších v sezóne. Ak nebol vôbec najlepší. Zverenci trénera Miljana Čuroviča spustili na Patriotov od úvodu oheň a síru a vymaľované bolo prakticky už po prvej štvrtine. V tej nastrieľali košickí basketbalisti 37 bodov a takýto výkon je – obzvlášť v tak dôležitom zápase – raritnou udalosťou.

„Na Levice sme boli výborne pripravení a po reprezentačnej prestávke sme vybehli na ihrisko s veľkou chuťou. Od úvodu nám fungovala obrana a hlavne sa nám darilo strelecky. Každým košom stúpalo sebavedomie tímu a myslím si, že pre divákov išlo o veľmi pekný zápas,“ vracia sa k víťazstvu 102:82 Igor Marič.

Prehru 55:61 z úvodného vzájomného zápasu sezóny vrátili Býci Patriotom aj s úrokmi. A to aj vďaka 75-percentnej úspešnosti streľby za dva body a štrnástim trojkám.

„Určite sme im chceli tú prehru vrátiť a stovka je krásna, Levice však plne rešpektujeme a sústredili sme sa hlavne na seba,“ upozorňuje Chorvát v službách KB Košice. „Nechcem, aby to znelo namyslene, ale myslím si, že momentálne hráme veľmi dobrý basketbal. Naštartovali to víťazné zápasy v Handlovej a v Karlovke. V tíme je dobrá chémia a dobrá energia. Pozerať sa však musíme stále dopredu. Brať to zápas po zápase a postupne si ísť za svojimi cieľmi.“

Stovku v šlágri nečakal asi nikto. Košičania však potvrdili stúpajúcu formu a vyhrali už svoj piaty zápas v rade.

„Nečakali sme to, ale máme veľmi silný tím. Ukázalo sa, že ak zaberú všetci, tak to vyzerá veľmi dobre. Kvalita je pod košom i na oblúku a nebudeme si klamať – takúto hru od nás všetci očakávali. Chcelo to však čas. V tíme ostali z minulosezónneho kádra dvaja hráči a všetko sme teda budovali do nuly. Poctivo sme pokračovali vo svojej práci a začínajú prichádzať výsledky. Stále však musíme ostať nohami na zemi, pretože vždy to môže byť aj lepšie,“ usmieva sa Igor Marič.

Býci vedia veľmi dobre, že zaspať na vavrínoch sa nevypláca. Obzvláť, ak majú pred sebou dvojzápas z kategórie najťažších. Budúcu stredu privítajú v Angels aréne majstrovský Inter, no ešte predtým sa predstavia v sobotu na palubovke Prievidze. Pre Mariča pôjde o špeciálny zápas, veď práve v drese Baníkov získal majstrovský titul.

„Prievidza má skvelých fanúšikov a domá hrá výborne. Sám som zvedavý, ako ma prijmú diváci, ale nech je už reakcia publika hocijaká, ja tam pôjdem s cieľom urobiť všetko pre víťazstvo Košíc. Dúfam, že tam odohráme dobrý zápas a dokážeme vyhrať,“ želá si 32-ročný chorvátsky krídelník. „Banícku“ minulosť majú okrem neho i Svetozar Stamenkovič, Richard Körner a tréner Miljan Čurovič. Úroveň motivácie by tak mal byť na najvyššej možnej úrovni.

„Premotivovanosť môže často uškodiť. Som dostatočne skúsený na to, aby som vedel, ako k tomu zápasu pristúpiť. Poctivo sa pripravím a nastúpim veľmi sústredene. Nechcem teraz vykrikovať, že tam musíme uspieť a musím nastrieľať toľko a toľko bodov. Motiváciu máme pred každým zápasom a ako tím vieme, aké sú naše ciele,“ dodáva Igor Marič.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk