• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice ukončili rok 2017 sériou dvanástich víťazstiev v rade a o veľkolepé odpálenie roka 2018 sa postaral Peter Sedmák, ktorého Monika priviedla 1. januára o 17.50 na svet malú Rebeku. Dcérka reprezentačného pivota meria 50 centimetrov a váži 3400 gramov. Na stredajší zápas proti Spišskej Novej Vsi tak „Sedmo“ vybehne v novej pozícii.

„Každý zápas je ťažký a mám pociť, že v tejto sezóne sme odohrali – možno s výnimkou posledného súboja v Žiline – samé ťažké zápasy. Spišská má viacerých dobrých legionárov, na ktorých si musíme dať pozor. Vychádzať potrebujeme z kvalitnej obrany a v útoku hrať kolektívne. Musíme k tomu pristúpiť zodpovedne a správne si nastaviť hlavy. Potom by to mohlo vyzerať tak, ako naposledy proti Karlovke,“ vyslovil sa Sedmák na margo prvého tohtoročného zápasu.

Tréner Miljan Čurovič potešil svojich zverencov dvomi dňami voľna, od utorka už ale opäť naberajú v rámci tréningového procesu. Cieľom je nadviazať na vydarený záver uplynulého roka a pokračovať vo víťaznej sérii.

„Sme s tým úplne spokojní. Táto šnúra sa nestala náhodou a urobili sme veľa krokov, ktoré vytvorili predpoklady k jej vzniku. Sériu chceme natiahnuť ešte viac, no postupujeme stále krok po kroku. Opatrne a s rešpektom,“ uviedol tréner Čurovič, ktorý zamieril do metropoly východu v lete z Prievidze. Hodnotenie roka 2017 tak rozdelil do dvoch polovíc. „Boli tam aj veci, ktoré neboli podľa mojich predstáv, ale prestup do Košíc naplnil moje očakávania a som rád, že sa nám zatiaľ darí. Dúfam, že takto budeme pokračovať aj ďalej. Do nového roka prajem hlavne zdravie pre nás všetkých. Moje súkromné prianie si radšej nechám pre seba.“

Stále mladučký rok 2018 otvoríme stredajším východoslovenským derby proti Spišskej Novej Vsi.

„Tešíme sa na tento zápas. Vieme, že forma Spišiakov ide hore. Mali problémy so zranenými hráčmi, ale teraz sa už dávajú dohromady. Nebude to ľahký zápas, ale poctivo sa pripravíme a doma by sme to mali ukontrolovať,“ pokračoval srbský tréner KB Košice.

Spišiaci sú v tabuľke na poslednej priečke, no v uplynulom kole dokázali ukončiť sedemnásťzápasovú sériu prehier, keď porazili Žilinu 102:88.

Zápas KB Košice – Spišská Nová Ves začne v Angels aréne v stredu o 18.00 hodine.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk