Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Naši basketbalisti potešili svojich priaznivcov stredajším víťazstvom na „horúcej“ palubovke Košíc. Stali sa vôbec prvým celkom, ktorý dokázal poraziť býkov v ich basketbalovej aréne a zastavil košickú domácu víťaznú šnúru na čísle 12. Po výhre BC 99:95 sme vyspovedali nášho trénera BC Ryana Pannoneho.

- Odohrali sme ťažký zápas s úspešným koncom na palubovke jedného z ašpirantov na titul. Čo bolo kľúčom k víťazstvu v Košiciach?

"Myslím si, že kľúčom k víťazstvu v Košiciach bol náš dôraz pri doskakovaní a intenzita našej obrany v druhom polčase. Prvý polčas, a špeciálne druhú štvrtinu, sme neodohrali podľa našich predstáv, ale do druhého polčasu sme nastúpili koncentrovanejšie. Hráči boli sústredenejší a dodržiavali taktické pokyny."

- V posledných dňoch ste často rozprávali o hernom progrese. Je víťazstvo v Košiciach jasným dôkazom toho, že mužstvo výkonnostne napreduje?

"Dalo by sa to tak povedať. Progres potvrdzuje náš herný prejav z posledných zápasov. Som rád, že napredujeme v doskakovaní, obrane, pohybe lopty. Víťazstvo na palubovke jedného z najlepších tímov ligy, ktorý má výborný káder na čele s kvalitným trénerom, len podčiarklo našu zlepšujúci sa hru a ukázalo našu pracovnú morálku."

- Dnes o 17:00 nastúpime na domácej palubovke proti Spišskej Novej Vsi. Ako by ste charakterizovali súpera?

"Budeme hrať proti inému tímu, než proti akému sme nastúpili naposledy. V našom poslednom vzájomnom zápase bolo niekoľko hráčov Spišskej Novej Vsi zranených a nehrali ani najnovšie posily, ktoré už u nás nastúpia. Hoci Spišiaci sú v dolnej časti tabuľky, sú bezpochyby nebezpečným tímom. Určite sa bude chcieť na našej palubovke ukázať v čo najlepšom svetle. Súpera rešpektujeme, ale naše myslenie je nastavené na víťazstvo."

- Čo bude kľúčom k predĺženiu víťaznej série?

"Od začiatku musíme nastúpiť s vysokou intenzitou v obrane, rovnako ako to bolo v prvých štvrtinách zápasov proti Komárnu a Viedni. Veľmi dôležité bude aj doskakovanie, ktoré nám umožní hrať rýchle protiútoky, prípadne vytvárať druhé šance na skórovanie. Ďalším z kľúčov k víťazstvu sú naši fanúšikovia, ktorých potrebujeme. Ich energia a vášeň nám pomáhajú hrať na hranici našich možností."

- Po domácom zápase so Spišskou Novou Vsou nás čaká šesť zápasov na ihriskách súperov. Bude to nepochybne náročná časť sezóny...

"Posledné víťazstvo v Košiciach je pre nás pred ťažkou šesťzápasovou šnúrou na ihriskách súperov veľmi dôležité. Dokázali sme sami sebe, že je v našich silách zdolať ťažkých súperov aj na ich palubovke."

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik