Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

V zápase v Komárne už Colin Voss v drese BC nenastúpil, jeho prievidzská púť je definitívne na konci. Americký podkošový hráč, vysoký 201 centimetrov, bude vo svojej športovej kariére pokračovať v Austrálii. Colinovi Vossovi ďakujeme za jeho výkony v našom klube a veríme, že sa mu bude v jeho novom pôsobisku dariť. Pred jeho odchodom z Prievidze sme mu ešte položili niekoľko otázok.

- Tvoje pôsobenie v Prievidzi sa končí. Ako hodnotíš svoj čas strávený v klube a čo ti táto skúsenosť dala?

"V Prievidzi mi bolo výborne. Zlepšil som sa po basketbalovej stránke a rovnako som spoznal množstvo skvelých ľudí, či už z basketbalového alebo súkromného života."

- S akými pocitmi odchádzaš zo Slovenska?

"Mám zmiešané pocity. Na jednej strane sa veľmi teším na nové životné skúsenosti, na druhej som sklamaný, že nebudem môcť pomôcť klubu v dôležitých zápasoch na konci základnej časti a v play-off."

- Postupne si ťa prievidzskí fanúšikovia obľúbili. Mnohí by boli radšej, keby si zostal. Cítil si najmä v posledných súbojoch ich podporu?

"Samozrejme. Užíval som si atmosféru nielen na domácich, ale aj vonkajších zápasoch. Je to úžasné, keď vám vedia fanúšikovia vytvoriť domácu atmosféru aj na ihriskách súperov."

- Čo ti v súvislosti s Prievidzou určite zostane natrvalo vryté v pamäti?

"Budem si pamätať hlavne ľudí, s ktorými som sa spriatelil a spomínať na všetky pekné chvíle, ktoré som v Prievidzi zažil."

- Má podľa teba BC Prievidza šancu bojovať v tejto sezóne o medailu?

"V tomto som si na sto percent istý. Tím má určite dostatočnú kvalitu na boj o popredné priečku v súťaži. Aj keď už nebudem v BC, budem sledovať výsledky. Prievidza to môže v play-off dotiahnuť veľmi ďaleko."

- Čo by si zaželal svojim spoluhráčom?

"Hlavne veľa zdravia, aby mohli pokračovať v sezóne v plnej sile. A samozrejme, nech to dotiahnu v play-off čo naďalej."

- Sťahuješ sa do Austrálie. Kde presne budeš hrávať a kedy začínajú tréningy?

"Budem hrať za tím z mesta Rosebud, ktoré je v blízkosti Melbourne. S tréningom začínam už deň po mojom príchode."

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik