• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po úvodných dvoch zápasoch je semifinálová séria medzi obhajcom majstrovského titulu a víťazom Slovenského pohára vyrovnaná. V Bratislave triumfoval Inter, v Košiciach „býci“.

Zverenci Miljana Čuroviča rozhodli o dôležitom víťazstve zlepšenou hrou v druhom polčase. Zo šatne sa vracali so šesťbodovým mankom, no v tom zavelil k obratu presnou trojbodovou strelou Igor Marič. Košičania dostali krídla a o pár minút už pracovali na budovaní vlastného náskoku.

„V prvom polčase sme nehrali tak dobre, ako sme chceli. Možno sa pod to podpísala aj nervozita plynúca z prvého domáceho zápasu série. Tak to už však v play-off chodí a podstatné je, že sme sa nevzdávali a v druhom polčase sme strhli víťazstvo na svoju stranu,“ vracia sa k utorkovému víťazstvu chorvátsky krídelník.

K víťazstvu 74:68 prispel pätnástimi bodmi, pričom spoza perimetra zaznamenal dve presné strely. Hoci nemal toľko priestoru na streľbu z väčšej vzdialenosti ako obvykle, cestu ku skórovaniu si predsa len našiel.

„Bránia ma veľmi blízko a mám preto minimum priestoru na streľbu. Snažím sa preto nachádzať pozície cez nejaké nábehy a podobne, ale ak bránia mňa, otvára sa aspoň priestor pre iných spoluhráčov. Tak ako v tomto poslednom zápase, kedy strelil dôležitú trojku v závere Peťo Sedmák,“ upozorňuje Marič. „Toto je jednoducho play-off a je to v obrane aj v útoku boj o každú loptu.“

Súboj proti majstrovi priniesol drámu až do samotného konca, to však skúseného krídelníka neprekvapilo. „Inter je veľmi dobrý tím a počas celej sezóny hrá veľmi kvalitný basketbal. Nemohli sme teda čakať nič jednoduché. Koniec koncov, v play-off hrá naplno každý a náročná bola aj predošlá séria proti Svitu.“

Séria sa teraz opäť vracia do hlavného mesta a Košičania dobre vedia, že ak chcú splniť svoj finálový cieľ, musia vyhrať v Hant aréne minimálne jeden zápas. Ideálne by bolo, ak by sa im to podarilo už túto sobotu.

„Opäť si pozrieme chyby na videu, pripravíme sa a určite skúsime zabojovať o víťazstvo aj v Bratislave. Je to séria dvoch vyrovnaných tímov a dôležité teda opäť bude to, kto zvládne lepšie celých štyridsať minút,“ pridáva Igor Marič.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk