• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bratislavský Inter oznámil už desať mien svojho kádra pre budúcu sezónu. Jedným z nich je aj Tomáš Mrviš, ktorý si dres žlto-čiernych bude obliekať po prvýkrát.

Odchovanec handlovského basketbalu patrí k jedným z najväčších basketbalových talentov na Slovensku. V sezóne 2012/2013 prvýkrát opustil svoj domáci klub a podpísal dvojročný kontrakt s Levicami, no už po roku sa vrátil späť do Handlovej. Z Hornej Nitry sa už potom presunul do zahraničia, a to konkrétne do Českej republiky, kde v uplynulej sezóne hrával za Ariete Prostějov. „Tá sezóna bola pomerne úspešná, nakoľko sme nakoniec skončili tretí. Na to, že som bol prvý rok mimo Slovenska som bol spokojný,“ hovorí 24-ročný krídelník.

Ako samotný Tomáš spomenul, so svojím tímom vybojoval bronzové medaily českej Kooperativa NBL, no okrem toho sa stal aj víťazom Českého pohára. Aj z Prostějova však „Mrvo“ stále sledoval slovenskú najvyššiu súťaž. „Mám tu veľa kamarátov, čiže som im držal palce.“ A čo hovorí na aktuálneho majstra Slovenska? „Komárno si to zaslúžilo, aj keď mojím favoritom bola Prievidza.“

Po jednom roku strávenom v Českej republike sa Tomáš opäť vracia na Slovensko, a to do tímu s tými najväčšími ambíciami. „Inter si vždy dával len tie najvyššie ciele a patrí medzi najlepšie tímy na Slovensku,“ hovorí o svojom novom pôsobisku. „Určite som uvažoval aj nad tým, že by som v zahraničí zostal dlhšie, ale s agentom sme sa rozprávali o tom, čo pre mňa bude najlepšie a zhodli sme sa, že Inter je momentálne tá najlepšia voľba. Najviac rozhodlo to, že trénerom sa stal Branko Maksimović, pod ktorým som mal možnosť absolvovať zopár tréningov a počul som na neho iba samú chválu,“ dodal Mrviš.

Branko Maksimović minulý rok pôsobil práve v Tomášovom domácom klube – MBK Handlová. Ten sa však túto sezónu do ligy neprihlásil, a to kvôli plánovanej rekonštrukcii palubovky v handlovskej športovej hale. „Je to smutné, ale tá hala už naozaj potrebovala rekonštrukciu a na to, aby opravili halu a zároveň aj poskladali tím, bohužiaľ, nie sú peniaze. Ja len dúfam, že na ďalšiu sezónu budú späť,“ komentoval túto situáciu „Mrvo.“ 

 

FOTO: ARIETE PROSTĚJOV