• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po ročnej zastávke v Bulharsku sa Peter Sedmák opäť vrátil na Pasienky, aby sa s Interom pokúsil o tretí titul v rade. Skúsený slovenský pivot nám prezradil viac o dôvodoch neúspechu, ale aj o jeho ďalšej basketbalovej kariére.

Rodák z Popradu sa do SBL-ky vrátil po ročnej pauze vo veľkom štýle, v základnej časti ukázal jasne svoju kvalitu, s priemerom 15.0 bodov a vyše šiestich doskokov na zápas patril ku slovenskej špičke. Bolo teda jasné, že s Interom sa pokúsi získať double. Slovenský pohár sa im podarilo po víťazstve nad Komárnom ukoristiť, ale práve neskorší majster im prekazil plány na tretiu korunku v rade. Interisti ostali pred finálovými bránami a chuť si napravili aspoň mierne v súboji o tretie miesto, v ktorom porazili Handlovú. "Ak to beriem tímovo, tak to nebola moc úspešná sezóna. Do určitého času si myslím, že som hral celkom dobre a podľa mojich predstáv. Potom sa niečo zmenilo, ale nad tým sa už momentálne nepozostavujem," hodnotí ročník Sedmák. Skúsený 30-ročný pivot je momentálne bez klubovej príslušnosti a ako sám priznal, rieši sa skôr pôsobenie v zahraničí, aj keď má dokonca na stole ponuku zo Slovenska. "V najbližšej dobe by sa malo rozhodnúť," dodal o svojej basketbalovej budúcnosti člen reprezentačného výberu. Čo to sa vravelo aj o záujme zo Svitu, v tomto meste totiž Sedmák začínal so svojou basketbalovou kariérou a tieto šumy aj neskôr potvrdil: "Je to pravda, ak budem na Slovensku, tak už asi zakotvím doma vo Svite. Dohodli sme sa tak, že ak nebudem mať niečo vonku, tak by som prišiel hrať domov."

Sedmák si v lete od basketbalu moc neoddýchne, keďže sa momentálne pripravuje so slovenskou reprezentáciou na medzinárodný turnaj v Číne. "Teším sa, bude to zaujímavé. Dávame dokopy dobrú partiu a verím, že nám to každému z nás individuálne, ale aj herne pomôže. Beriem to ako prípravu s kvalitnými súpermi," rozpráva o reprezentačných povinnostiach Sedmák. Tiež dodal, že pokiaľ sa bude dať, tak vždy ochotne na seba navlečie dres Slovenska. Na záver sme sa spýtali ako vyzerá jeho individuálna príprava na nadchádzajúcu sezónu: "S priateľkou trénujeme spolu pod dohľadom nášho osobného fitness trénera, ktorým je Martin Míčka. V Iskra Aréne pracujeme na streľbe, individuálnej činnosti a plus behávame po okolitých kopcoch. Nie je to ako počas sezóny, kedy sa maká dvojfázovo, ale päťkrát do týždňa máme tréningy, niečo na kondičku a celé je okorenené doplnkovými športmi." Sedmák tiež dodal, že v letnej príprave sa zamierava hlavne na kondičnú stránku, s ktorou mal počas uplynulej sezóny najväčší problém, pretože sa chodilo na Pasienkoch hlavne individuálne riešiť tento faktor. "Spevniť všetko, aby som bol pripravený na podkošové boje a zlepšiť streľbu, takto vyzerá moje celé leto," uzatvára rozhovor bývalý hráč Interu. 

Foto: Vladimír Dorňák