Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Do Prievidze prišiel s nálepkou mimoriadne skúseného basketbalistu. Čiernohorský rozohrávač Boris Bakič môže byť pre tím z Hornej Nitry cennou posilou, čo naznačil už pri debute v Komárne.

Tridsaťdvaročný basketbalista prišiel do družstva trénera Tihomira Bujana v správnom čase, mal totiž dostatok času, aby sa zžil s novým kolektívom. „Všetko sa mi zatiaľ páči, je to pre mňa nová príležitosť v kariére. Stretol som tu mnoho príjemných ľudí, tréner a generálny manažér sú milí na mňa. Teraz je už len na rade tvrdá práca, aby sa dostavili výsledky,“ povedala na úvod posila Prievidze.

Tento ťah sa osvedčil hneď na horúcej pôde „obuvníkov“. Po vlažnom úvode preukázal Bakič hlavne v záverečnej 10-minútovke svoje dlhoročné skúsenosti z medzinárodných súťaží. Pri svojej premiére zaznamenal 10 bodov, 3 doskoky a 4 asistencie. Bol aj pri najdôležitejšej akcii duelu, keď asistoval na víťaznú trojku Jahmala Jones s klaksónom. Jeho tím napokon triumfoval v Komárne 77:74 a do tabuľky si zapísali už tretiu výhru po sebe. „Neočakával som takýto debut za Prievidzu. Komárno je silné družstvo. Počul som, že doma len tak neprehráva a nie je jednoduché proti nemu hrať. Dokázali sme uspieť, je to pre nás cenný triumf,“ uviedol Bakič.

Čiernohorec pri tom začal aktuálny ročník v Bosne a Hercegovine, kde sa dohodol na pokračovaní so Zrinjski Mostar. Ešte pred vianočnými sviatkami však prišiel nečakaný koniec. „Bolo lepšie pre mňa, aby sme sa dohodli na predčasnom ukončení spolupráce. Cítil som, že príde lepšia ponuka. Mohla by to byť dobrá skúsenosť,“ vyjadril sa 32-ročný rozohrávač.

So svojim kariérnym resumé a vekom je jednoznačne najskúsenejším hráčom v prievidzskom kolektíve. Je pripravený teda zhostiť sa úlohy lídra tímu? „Mám skúsenosti, preto si myslím, že ma angažovali hlavne z tohto dôvodu. Chcel by som im dodať viac sebavedomia a pomôcť im k väčšiemu počtu víťazstiev. Chcel by som byť lídrom v šatni, ostatní chalani môžu byť lídrami na palubovke. Je pred nami veľa zápasov ešte, v každom z nich môže byť lídrom niekto iný,“ odpovedal Bakič.

Partizan Belehrad, Červená Hviezda Belehrad, Euroliga, Adriatická liga, Európsky pohár (Eurocup). To je len krátka ukážka toho, čo všetko má doteraz Bakič za sebou. V jeho doterajšej kariére však najviac vyčnieva účasť na majstrovstvách Európy 2011 v Litve. „Zahral som si v Eurolige, Európskom pohári, Lige majstrov a v Európskom pohári FIBA. Zahral som si na európskom šampionáte, kde som reprezentoval svoju krajinu. Vždy je to špeciálne, keď idete hrať za svoju krajinu. Toto je moja 15. profesionálna sezóna,“ zaspomínal prievidzský playmaker.

Čo sa týka cieľov v aktuálnom ročníku, tie sú u Bakiča stručné, ale jasné: „Chcel by som sa postarať o dobrý výsledok tímu, ale aj pre seba.“

Foto: Fiba.basketball