• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

S basketbalom začínal pod Tatrami a po dlhé roky je jeho meno neodmysliteľne späté so značkou Iskra Svit. Úspešná kariéra bývalého reprezentačného rozohrávača Martina Míčku sa blíži ku koncu, ale od basketbalu si pauzu dať nemieni.

Skúsený 35-ročný rodák z Popradu má za sebou neľahkú sezónu, ani jeho služby v konečnom meraní nestačili na to, aby sa Svit posunul cez štvrťfinálovú prekážku v podobe Handlovej. "Myslím si, že na začiatku sezóny sme mali veľmi dobrý tím a chémiu v ňom. Prišli však zranenia, na miesto Coleyho prišli ďalší rozohrávači. Keď sa zmení rozohrávač, tak sa zmení aj celá hra tímu. Bolo to už také čudné, nevedeli sme sa dostať do rytmu a na konci to bolo hop alebo trop. Nehovorím, že sme zaslúžene vypadli s Handlovou, ale na druhej strane, mohli sme byť aj vyššie. Život však ide ďalej. Uvidíme ako bude vyzerať tím tento rok," spomína na uplynulú sezónu Míčka. V minulom ročníku odohral rozohrávač Svitu priemerne necelých 13 minút, počas ktorých dosahoval 2.7 bodov a 1.3 asistencií. Ako samotný hráč priznáva, za znižujúcou minutážou vidí viacero faktorov: "Som už taký zaškatuľkovaný, že som veterán. Hrám na pozícii rozohrávača, kde sa už žiada mladá krv. Bolo mi povedané, že som tretím rozohrávačom, s tým, že do hry vstúpim, aby som aplikoval svoje skúsenosti a na tréningoch pomáhal trénerovi a mladším spoluhráčom." Čo bude ďalej s jeho basketbalovou kariérou, to Míčka zatiaľ nevie, jedným dychom dodáva, že by si rád zahral ešte minimálne rok v domácom klube.

Ponuky z ostatných klubov rozohrávač nerieši, pretože prioritou je ostať vo Svite. "Mám tu zázemie, vlastné fitness centrum, ktorému sa venujem. Robím osobného trénera, basketbal tak ide trošku stranou, ale ešte sa cítim na to, aby som sa ešte minimálne sezónu pasoval s ostatnými. Ja by som určite veľmi rád hral za Svit," dodáva Míčka. Vo svojich 35 rokoch už pomýšľa "Mačka" aj na ďalšie kroky po ukončení aktívnej basketbalovej kariéry: "Mám vyštudovanú najvyššiu basketbalovú trénerskú triedu, takže sa možno aj očakáva, aby som pokračoval v tomto smere, ale zatiaľ som nad tým nepremýšľal. Dostal som už aj ponuku trénovať mládež, ale stále sa cítim na aktívneho hráča. Budem to riešiť, až keď nastane ten čas, keď nebudem môcť hrať a nik ma už nebude chcieť."

Foto: Daniel Faix