• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder vicemajstra z Prievidze bol počas uplynulého týždňa doplnený o posledné chýbajúce skladačky. Jednou z nich bolo zaplnenie posledného legionárskeho miesta na súpiske, ktoré sa nakoniec ušlo absolventovi univerzity v Omahe a krídelníkovi Mikeovi Rostampourovi.

Pre 23-ročného krídelníka bude pôsobenie na Hornej Nitre prvým krokom na jeho profesionálnej basketbalovej ceste. Doteraz bola jeho kariéra spätá hlavne s pôsobením na univerzite v Omahe, kde patril ku kľúčovým členom družstva. Záverečný rok zakončil s priemermi 10.2 bodov a 7.7 doskokov na zápas. "Omaha bola pre mňa všetkým, po čom som túžil. Mal som najlepších trénerov a spoluhráčov, bol to pre mňa splnený sen. Škoda, že sa nám nepodarilo dosiahnuť viacej víťazstiev," hodnotí svoje pôsobenie na univerzite samotný hráč. V poslednej sezóne si dokonca vyslúžil zaradenie medzi najlepších hráčov Summit League, v ktorej Omaha pôsobila. Pre Rostampoura však toto ocenenie neznamená nič: "Chcem vyhrávať tituly, individuálne ocenenia nehrajú pre mňa rolu. Mám na seba vysoké očakávania a myslím si, že momentálne hrám svoj najlepší basketbal." Po ukončení pôsobenia na univerzite tak stál Mike pred otázkou, kde povedú jeho ďalšie basketbalové kroky. "Ak nerátam Ameriku, tak v Európe sa hrá ten najlepší basketbal a ja chcem hrať proti najlepším hráčom. Prievidza je celok s víťaznou náturou a vynikajúcou fanúšikovskou základňou. Víťazstvo pre mňa znamená všetko a myslím si, že tomuto tímu viem pomôcť," ozrejmuje Rostampour kroky vedúce k podpisu kontraktu s Prievidzou.

Ako americký krídelník priznáva, informácie zatiaľ o súťaži a tímoch nemá, ale jedným dychom si myslí, že vstupuje do kvalitnej súťaže, v ktorej by aj on rád sám vynikal. Pre aktuálne najnovšiu posilu kádra Prievidze pôjde o veľkú zmenu, keďže sa bude musieť adaptovať na iný basketbalový štýl, ale s tým by nemal mať problémy: "Budem hrať s maximálnym nasadením. Myslím si, že sa moja hra dobre adaptuje na tú európsku." Čo môžu očakávať fanúšikovia od najnovšej akvizície? "Budem vždy tým najtvrdšie pracujúcim hráčom na palubovke. Nikdy sa nevzdám, jedine ak mi vytrhnú z tela srdce," prezrádza Rostampour. So svojim novým klubom má jednoznačný cieľ, a tým je zisk titulu, pri čom zámorskému legionárovi nebude záležať na tom, či bude hrávať v základe alebo bude striedajúcim hráčom. "Je pre mňa cťou hrať za Prievidzu," dodáva na záver krídelník.

Foto: omavs.com