• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

KB Košice sa hneď vo svojej úvodnej sezóne budú snažiť atakovať najvyššie pozície a americký krídelník Luis Jacobo plánuje byť jedným z ťahúňov družstva. V Európe plánuje ukázať, že dokáže hrať s najlepšími a jedného dňa by rád zavítal do NBA.

Už na univerzite v Indiane pôsobil Jacobo pôsobivým dojmom, v záverečnom roku dosahoval priemerne 14.9 bodu, 4.6 doskoku a 1.3 asistencie na zápas, čím sa dostal do All Stars tímu Summit ligy, v ktorej univerzita pôsobila. Následne sa pokúšal presadiť v D-League, ale do finálnej súpisky Texas Legends sa neprepracoval, preto jeho ďalšie basketbalové kroky viedli do Dominikánskej republiky, kde odohral predošlé tri roky. S tímom Huracanes bojoval o najvyššie méty, ale finálny krok sa im nepodarilo vykonať. "Súper bol pripravený lepšie ako my," spomína na predošlý ročník Jacobo. Sezónu však hodnotí kladne, pretože mu pomohla v adaptácii na medzinárodný štýl basketbalu. Pre krídelníka spoza oceánu sa v minulom mesiaci začala nová etapa, keď sa rozhodol vyskúšať šťastie v Európe a na svoj štart si vybral práve košických býkov. "Cítim, že Košice sú perfektným tímom k štartu mojej európskej kariéry." Ako ďalej Jacobo prezradil, pre pôsobenie v Európe sa rozhodol preto, aby sa jedného dňa vrátil a dostal možnosť hrať v NBA. "Momentálne je Európa najlepším miestom pre basketbal. Chcem ukázať, že dokážem hrať proti najlepším a dúfať, že jedného dňa sa mi splní sen hrať v NBA," prezrádza dôvody odchodu košický hráč. 

Problémy s iným basketbalovým štýlom neočakáva, je plne pripravený hrať európsky basketbal, keďže posledné dva roky pôsobil ako profesionál. "Neočakávam, že budem robiť drastické zmeny vo svojej hre. Počas pôsobenia na univerzite som už okúsil európsky basketbal, keď som bol na turnaji v Taliansku." Jacobo je už vyše mesiaca v metropole východu a zatiaľ si tento čas pochvaľuje: "Mám skvelých spoluhráčov a taktiež si pochvaľujem trénera, ktorý je veľmi inteligentný. V prípravných zápasoch som si zatiaľ viedol obstojne, ale viem, že je predo mnou ešte veľa práce." Aké sú ciele Jacoba v Košiciach? "Môj otec ma vyzval, aby som sa pokúsil zabojovať o cenu pre najužitočnejšieho hráča, čiže toto bude môj osobný cieľ v tejto sezóne. Samozrejme, rád by som tiež vyhral svoj prvý profesionálny titul," dodáva na záver krídelník Košíc.

Foto: summitleague.org