• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S ročnou zastávkou na Spiši je neodmysliteľnou tvárou Interu Bratislava od jeho reštartu. Tridsaťjedenročný rozohrávač Goran Bulatovič si po dvojročnej pauze mohol vychutnať to, že mu na krk zavesili najcennejší kov.

Čiernohorský basketbalista pobehuje na Pasienkoch od sezóny 2012/2013. Za ten čas stihol oslavovať v žlto-čiernom drese štyrikrát majstrovský titul, dvakrát získal bronz, vo svojej zbierke má jeden zlatý kov za Slovenský pohár a trikrát sa v ňom predstavil ako finalista. „Ide o môj štvrtý majstrovský titul s Interom. Podľa mňa je každý titul iný. Tento si musím užiť, ale budem potrebovať niekoľko dní na to, aby som si uvedomil, že sme ho získali. Možno to v play off vyzeralo ľahko, ale vôbec to nebolo tak. Tvrdo sme trénovali, cez sezónu sme mali zranenia, zmenil sa nám tréner, ale napokon to dopadlo dobre. Na konci podľa mňa rozhodlo to, ako sme pracovali, trénovali, aké sme mali nasadenie a myslím si, že sme si zaslúžili získať titul,“ povedal Bulatovič po vypuknutí majstrovských osláv v Prievidzi.

Počas šiestich sezón na Interi mal množstvo spoluhráčov, preto sa natískala otázka, čo bolo kľúčom k titulu majstra Slovenska v sezóne 2018/2019. „Boli sme veľmi dobre poskladané družstvo. Boli tu veľmi dobré osobnosti. Každý vedel, čo má robiť a každý mal svoju pozíciu v tíme. Na konci sme to aj ukázali, nemali sme žiadne problémy cez sezónu. Chlapci sú super, touto cestou by som im chcel poďakovať. Najsilnejšou stránkou bolo podľa mňa to, že všetci sme boli schopní a chceli sme hrať obranu. Každého súpera sme nútili k tomu, aby dal čo najmenej bodov. Hrali sme pressing, čo nám veľmi pomohlo,“ zamyslel sa rozohrávač Interu.

„Žlto-čierni“ dokráčali k trofeji pre víťaza suverénne – 24 víťazstiev za sebou, bez straty jedinej „kvetinky“ v play off. „Takéto niečo si nepamätám. Bolo jedno play off, kedy sa s Prievidzou nedohrali zápasy, vtedy sme boli tiež bez prehry, ale toto si nepamätám, že by sa niečo takéto niekedy podarilo. Play off sme si užívali, tréneri nás vždy dobre pripravili na každý zápas. Keď sme hrali dobrú a agresívnu obranu, tak potom aj útok ide lepšie. Všetci sa následne dostali do hry,“ vyhlásil „Buli“.

IMG 1785

Skúsený rozohrávač sa postupne presunul z pozície člena základnej päťky na jednu z prvých volieb na lavičke. Svoju úlohu si však vždy príkladne plnil, často bol povestným x-fatorom. Ako vnímal samotný hráč túto zmenu? „Vôbec mi to nerobí problém. Vždy budem robiť všetko to, čo odo mňa tréner požaduje. Vždy som bol taký, chcel som pomôcť družstvu,“ odpovedal Bulatovič.

Na záver sme sa dotkli otázky, či pridá rozohrávač bratislavského celku aj siedmu sezónu na Pasienkoch. „Ešte neviem. Teraz si chcem trochu oddýchnuť, dať sa dokopy. Uvidíme, čo bude. Na Slovensku som už sedem rokov, šesť na Interi. Nemal by som nič proti tomu, keby som zostal (úsmev),“ odpovedal diplomaticky na záver 31-ročný basketbalista.

Foto: Vladimír Dorňák, Vladimír Králik