• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Čiernohorský rozohrávač Goran Bulatovič sa po vynikajúcej sezóne na Spiši zase raz po roku vracia na známe miesto. Na Pasienky prišiel s cieľom opäť nad hlavu dvihnúť trofej pre víťaza a na medzinárodnej scéne ukázať so spoluhráčmi pekný basketbal.

Po dvoch rokoch s Interom sa "Buli" rozhodol pre zmenu dresu, v uplynulom ročníku obliekal dres Spišskej Novej Vsi, kde veľkou mierou prispel k tomu, že sa Spišiaci kvalifikovali do vyraďovacích bojov. Kvalitné výkony v bielo-modrom drese - 13.3 bodu, 4.1 doskoku, 6.8 asistencie a 1.7 zisku na zápas neostali nepovšimnuté. Vedenie Interu neváhalo a po ročnej prestávke si zobralo skúseného rozohrávača naspäť pod svoje krídla. "Mal som skvelý rok v Spišskej Novej Vsi, užíval som si to tam. Bola to moja najlepšia sezóna na Slovensku a navždy si ju zapamätám," hodnotí ročné pôsobenie na Spiši Bulatovič. Ako pokračuje novozvolený kapitán Interu, nad ponukou z Pasienkov neuvažoval dlho: "Poznám ľudí z klubu, v Bratislave máme veľa kamarátov a myslím si, že sa tu dokážem ešte viac zlepšiť ako hráč." Sympatický rozohrávač pôsobí na Slovensku už štvrtým rokom, za ten čas si obľúbil krajinu pod Tatrami až natoľko, že ju považuje za svoj druhý domov.

Počas ročnej odmlky sa v tíme Interu zmenilo mnohé, ale ambície ostali nemenné. Bronzový celok má za sebou niekoľko kvalitných zápasov, preto sa natíska otázka hodnotenia tímu, Bulatovič na ňu odpovedá: "Som spokojný s tímom a trénerom, na každej pozícii máme dobrých hráčov. Na každom tréningu tvrdo makáme. V družstve máme niekoľko skúsených hráčov, od ktorých sa môžem veľa naučiť." Ako je už známe, Komárno a Inter budú reprezentovať slovenský basketbal aj na medzinárodnej scéne, keď sa predstavia v novom formáte Eurochallenge Cupu s názvom FIBA Europe Cup. "Veľmi sa teším na medzinárodnú konfrontáciu, bude to dobrá skúsenosť pre mňa a tieto zápasy mi môžu len pomôcť," neskrýva nadšenie z novej kariérnej skúsenosti rozohrávač Interu. Bratislavčania vstupujú do novej sezóny podľa Buliho s jasnými cieľmi: "Určite chceme vrátiť titul do Bratislavy a rovnako tiež obhájiť Slovenský pohár, ktorý v minulej sezóne získali chlapci. Vo FIBA Europe Cupe chceme ukázať pekný basketbal, ktorý sa bude páčiť fanúšikom. Bude to ťažké, ale verím v náš tím." Pred niekoľkými dňami tiež klub oznámil, že práve Bulatovič bude kapitánom Interu v nasledujúcej sezóne. "Je to pre mňa veľká pocta. Urobím všetko preto, aby som bol dobrým kapitánom a tiež prispel k naplneniu predsezónnych cieľov," dodáva interistický kapitán.

Foto: Vladimír Horňák a FB - SNV