• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Minulá sezóna je už pod Tatrami zabudnutá, v novom ročníku by sa Svit opäť rád vrátil na najvyššie pozície. Dopomôcť k splneniu tohto cieľa by chcel aj americký rozohrávač Omari Lawrence.

Pre Lawrencea bude Svit jeho prvou profesionálnou zastávkou v jeho basketbalovej kariére. Rodák z Bronxu pôsobil na jednej z najlepších basketbalových univerzít v štátoch, keď tri roky obliekal dres kansasskej univerzity. "Kansas bol vynikajúcou univerzitou na štúdium a šport. Užíval som si chvíle, keď som bol jej súčasťou," spomína na univerzitné časy Lawrence. Momentálna čerstvá posila Svitu zakončila pôsobenie na škole v sezóne 2013/2014, keď dosahovala 3.1 bodu a 1.8 doskoku na zápas. Treba však poznamenať, že do zápasu vstupoval až na jednu výnimku ako lavičkový hráč. Po ukončení pôsobenia na univerzite však nevedel čo ďalej so svojou kariérou. "Nebol som si istý svojim ďalším basketbalovým krokom. Chcel som hrať profesionálne, ale nevedel som kde a kedy," spomína Lawrence. Omari si nakoniec počas uplynulého ročníka nedokázal nájsť klubové pôsobisko. "Mal som viacero možností aj ponúk, ale necítil som sa na to, aby som ich nakoniec zobral. Preto som využil svoj titul zo školy a na niekoľko mesiacov som si našiel dobré zamestnanie, ktoré pomohlo z finančného hľadiska mojej rodine," poznamenáva posila Podtatrancov. Situácia sa však otočila o pár mesiacov, keď ho oslovil agent, ktorého zaujalo jeho video a štatistiky z univerzity. Od tej doby sa začalo hľadanie nového pôsobiska.

Lawrence sa nakoniec dočkal, keď sa pred niekoľkými týždňami upísal Svitu. "Ja som si nevyberal, to oni si vybrali mňa. Som veľmi vďačný za šancu, ktorú mi klub dal. Som veľmi šťastný, že mám možnosť načať svoju profesionálnu kariéru. Vždy to bolo mojim snom a teraz to už je realita," opisuje svoje dojmy nový člen kádru Erica Stanga. O novom pôsobisku sa dozvedel niekoľko informácií od svojho kamaráta z detstva a bývalého hráča Svitu Christophera Foucha. Na európsky štýl basketbalu si pomaly, ale isto zvyká, dosť mu v tomto smere pomáhajú každodenné tréningy. A čo očakáva Lawrence od novej sezóny, respektíve čo sa bude snažiť ponúknuť fanúšikom Iskry? "Diváci sa môžu tešiť na kvalitnú obranu, ktorá bude pomáhať tímu k víťazstvu. Po pravde, žiadne osobné ciele nemám, chcel by som vyhrať s tímom čo najviac zápasov a sám by som chcel podávať dobré výkony," odpovedá Lawrence.

Foto: kckingdom.org