• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V minulej sezóne patril ku dôležitým členom levického kádra. Aj v blížiacej sa sezóne bude obliekať Vladimír Klár žlto-zelený dres.

Vedenie levického klubu počas leta začínalo s odtajňovaním prvých mien v kádri nového trénera Tea Hojča, ale dlhšiu dobu v ňom absentovalo meno Vlada Klára. „Čakal som na zloženie tímu, akí ľudia budú v kádri, pretože posledné roky sme dohrávali s malým počtom hráčov. O podmienkach sme boli dohodnutí už na začiatku, išlo len o to, že sa vyčkávalo na podpísanie určitého počtu hráčov, na čo som následne podpísal zmluvu aj ja,“ objasňuje dôvody vyčkávania na podpis Klár. Ako ďalej pokračuje, so zložením kádru vyjadril spokojnosť. Cíti, že v Leviciach sa zišiel vhodne vyskladaný káder plný ambicióznych hráčov, na čele s nemenej ambicióznym trénerom. Sezóna 2014/15 bola v podaní levického kapitána jednou z najlepších v jeho basketbalovej kariére, priemerne v zápasoch dosahoval 10.5 bodu ,3.5 doskoku, 2.0 asistencie a 1.0 zisku na zápas. „Minulá sezóna bola pre mňa celkom dobrá. Samozrejme, rád by som nadviazal na svoje výkony. Prvé tri zápasy v príprave mi vyšli, ale na turnaji sa mi nedarilo, pretože som mal seknuté v krku a nemohol som ukázať to, čo som chcel. V novej sezóne to však bude iné, máme širšiu rotáciu, každý hrá po 20 minút, čím sa vzájomne dopĺňame. Ak to bude takto, tak mi to bude úplne vyhovovať,“ dodáva na margo výkonov v príprave Klár.

Aj v tomto roku bude Klár patriť k najskúsenejším hráčom v Leviciach a opätovne sa stal aj kapitánom tímu. „V podstate za to som aj tu. Máme hráčov, ktorí sú tiež basketbalovo vyspelí, v tomto smere nie je až tak čo radiť. Hlavné je dopĺňanie na postoch, nadviazaní tímovej chémie, aby to všetko klapalo na ihrisku. Ak to takto bude, tak budem spokojný na 100%,“ odpovedá levický kapitán na otázku, akým spôsobom bude pomáhať svojim mladším spoluhráčom. Novozložené družstvo Levíc sa mimo prípravy na nový ročník SBL pripravuje aj na premiérové účinkovanie v Alpsko-adriatickom pohári. V príprave odohrali zverenci Tea Hojča osem zápasov s pozitívnou bilanciou 5 výhier a 3 prehier, vrátane víťazstva na tradičnom Memoriáli bratov Kleinovcov. „V prvých dvoch zápasoch na turnaji sa nám darilo hrať tvrdú obranu a vyrážať z nej do rýchlych protiútokov, čo od nás tréner vyžaduje. Tretí zápas už toto škrípalo, ale za tým mohla byť aj únava. Máme však širšiu rotáciu, na každom poste môžeme zastúpiť jeden za druhého. Myslím si, že týmto budeme vyhrávať zápasy a budeme sa snažiť dotiahnuť to v súťaži čo najvyššie,“ zhodnotil prípravu a herný prejav Klár. Ako na záver dodal, ambície Patriotov sú jasné z hľadiska skladby tímu – postup do play off a minimálne 6. miesto po základnej časti. „Sezóna je dlhá, ukáže nám ako sme na tom. Verím však, že s týmto tímom by sme tieto ciele mohli naplniť,“ uzatvára tému kapitán tímu.

Foto: Dárius Duchaj a Andrej Budai