Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Basketbalisti Svitu na svoj prvý zápas v novom ročníku Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy vycestovali do Bratislavy, kde sa postavili silnému tímu domáceho Interu. „Podtatranci“ podľa očakávaní žlto-čiernym aj podľahli, a to o 27 bodov – 72:99.

Družstvo hostí však do hlavného mesta prišli v dosť oklieštenej zostave a so zmenami, ktoré sa uskutočnili len krátko pred začiatkom ligy. Tou najhlavnejšou bola zmena trénera. Amerického kormidelníka Erica Stanga na tejto pozícii vystriedal Rudolf Jugo, pre ktorého to bude už tretia sezóna na lavičke Svitu. „Toto je veľmi neobvyklá situácia. Ja som ale profesionálny tréner, a ak sa klub rozhodol pre zmenu na tejto pozícii a zavolať ma, tak je to niečo, čo rešpektujem,“ komentuje svoj, pre mnohých nečakaný, príchod samotný kouč.

Ďalšie zmeny sa udiali aj na hráčskych pozíciách. Družstvo Svitu opustili Jamal Branch a Justin Harris, ktorých nahradili Shore Adenekan pod košom a Ivan Mikulić na rozohrávačskej pozícii. Prvý menovaný strávil v nedeľňajšom zápase na palubovke 38 minút, počas ktorých zaznamenal sedem bodov a doskočil päť lôpt. Ivan Mikulić však do hry nezasiahol, a takisto ani americký krídelník Rilwan Bakare. „Títo dvaja hráči sedeli na lavičke, pretože ešte nemali vybavené všetky potrebné papiere,“ odôvodnil ich neúčasť na zápase staronový tréner Svitu. Rudolf Jugo tak mal k dispozícii len sedem hráčov, ktorí čelili silnej a hlavne širokej zostave Interu Bratislava. „Máme veľké problémy. Liga však len začala. V nedeľu to bol pre nás veľmi ťažký zápas, náročný. Na Slovensko som prišiel len necelých 48 hodín pred zápasom a svoj tím som videl hrať prvýkrát. Naša zostava bola veľmi úzka. Do zápasu s Karlovkou musíme káder doplniť, a potom musíme ešte viac pracovať,“ hovorí tréner Jugo.

Najlepším strelcom „podtatrancov“ bol John Petrucelli, ktorý bol druhým legionárom, ktorý bol svitskému lodivodovi k dispozícii. „Na rozohrávke robí veľmi dobrú robotu. Teraz hral síce po zranení, ale po určitom čase bude určite naším najlepším hráčom.“ Pre úplnosť dodávame, že americký rozohrávač v stretnutí proti Interu nastrieľal 25 bodov, ku ktorým pridal ešte päť asistencií a tri doskoky.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK