• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo Svite pokračujú hráčske zmeny a nezmenila na tom nič ani prvá výhra v sezóne proti Nitre. Vedeniu klubu sa podarilo v posledných dňoch dotiahnuť do svojich radov skúseného pivota a bývalého hráča Spišskej Novej Vsi Aca Mandića.

Pre Mandića pôjde už o tretiu sezónu na Slovensku, dva roky si s menšou prestávkou odkrútil v drese Spišiakov, ale tentoraz si navlečie na seba dres Svitu. „Nad ponukou zo Svitu som dlho nerozmýšľal, v klube panujú dobré podmienky na tréning, Svit je basketbalovým mestom, o čom svedčia aj návštevy na zápasoch. Je tu dobrá atmosféra, ľudia majú radi basketbal a zároveň ma teší, že budem môcť pracovať s dobrým trénerom, akým Jugo je,“ objasňuje podpis zmluvy srbský pivot. Mandić mal pred sezónou viacero ponúk, ale ako sám vraví, ani s jednou z nich nebol spokojný a preto sa rozhodol radšej čakať, na čo prišla ponuka zo Svitu. Počas leta sa niečo pošuškávalo aj o záujme Spišskej Novej Vsi, na čo reaguje samotný hráč: „Do konca augusta som bol v kontakte s vedením. Mal som prísť na začiatku septembra, ale nakoniec sa rozhodli zobrať mladých odchovancov bez nejakých serióznejších ambícií. Rozhodol som sa preto čakať na niečo lepšie. Spišská Nová Ves je pekné mesto, plné dobrých ľudí a chcem im v sezóne popriať len to najlepšie.“

Svit nezažíva ideálny vstup do sezóny. V dôsledku personálnych, ale i hráčskych zmien nezachytili úvodné zápasy, v ktorých prehrali s oboma bratislavskými celkami. Na víťazstvo si museli počkať až do prvého zápasu pred domácim publikom, kde po tuhom boji zdolali mladý tím Nitry. Mandić prichádza do tímu ako jeden zo skúsenejších hráčov, ale sám sa role lídra neplánuje zhostiť. „Som pripravený pomôcť tímu svojimi skúsenosťami tak, aby hral lepšie. Vždy som bol tímovým hráčom a nemám záujem byť lídrom. Radšej som, ak hrá tím lepšie so mnou a máme tak viac víťazstiev. Máme na to, aby sme boli vyššie, ja som si osobne dal za cieľ štvrté miesto a v play off minimálne boj o medailu. Dúfam, že sa nám to podarí.“ Pivot Svitu je jedným z legionárov, ktorý pod Tatrami pôsobia už dlhšiu dobu, považuje tak Slovensko za svoj druhý domov? „Áno, môžem povedať, že Slovensko je mojim druhým domovom. Páči sa mi tu, sú tu dobrí ľudia, mám tu veľa priateľov,“ odpovedá na záver Mandić. My len dodáme, že hneď v úvode sa Mandić predviedol v pozitívnom svetle, jeho 18 bodov a 5 doskokov ale nezabránilo prehre Svitu na pôde Komárna.

Foto: Dunataj.sk