Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Z družstva MBK Rieker COM-Therm Komárno je jasne najviditeľnejšou postavou na palubovke. Či už je to nasadením alebo výkonmi, Miles Bowman jr. si pri svojom opätovnom návrate na juh Slovenska rýchlo získal srdcia fanúšikov. Američan ťahá tím k účasti v play off, sám sa v januári stal „Peak hráčom mesiaca“.

Bowman mal v januári vynikajúcu fazónu, „obuvníkov“ ťahal k víťazstvám a postupnými krokmi aj k miestam zaručujúcim účasť v play off. Pred ligovou prestávku malo Komárno len o výhru menej ako siedma Handlová. Američan je pri svojom návrate do Slovenskej basketbalovej ligy opäť jednou z hviezd, je na prvom mieste v počte bodov na zápas (20,5), v počte doskokov (11,8) a lídrom je aj v užitočnosti (24,4).

„Znamená to pre mňa, že som sa stal hráčom mesiaca. Táto liga je totiž ťažká, preto je to pocta. Snažil som sa len hrať najlepšie ako viem, pomôcť svojmu tímu k víťazstvám. Každý zápas beriem seriózne, pretože zajtrajšok nie je garantovaný. Potrebujeme vyhrávať, aby sme si v apríli zahrali v play off. Základná časť speje ku koncu,“ povedal na úvod hráč Komárna.

Veľké a pozitívne zmeny prišli na prelome kalendárnych rokov. Na lavičku sa posadil József Molnár, spolu s ním prišlo aj k radikálnejšej prestavbe mužstva. K tomu sa pridalo ustálenie zdravotnej situácie v rámci tímu a Komárno sa tak v druhej polovici základnej časti mohlo nadýchnuť k oveľa lepším výsledkom, ako v predchádzajúcich týždňoch a mesiacoch.

DSC 0585

„Nový tréner urobili v Komárne veľa zmien, myslím si, že ľudia sú s ním spokojní. Chýba nám však ešte jeden dôležitý člen družstva, tým je Lukáš Bolek. Veľmi nám pomáha hlavne v defenzíve. Kľúčom k zisku majstrovského titulu je podľa mňa mať zdravé družstvo,“ zamyslel sa Bowman.

Američan sa vrátil na slovenské palubovky po ročnej prestávke, počas ktorej mal mať angažmán v Belgicku, no napokon veci nedopadli podľa predstáv. V bielo-červenom drese posunul svoju hru a štatistiky ešte na vyššiu úroveň ako v sezóne 2017/2018. Prirodzene sa tak stal aj miláčikom náročného komárňanského publika.

„Hral som už v Slovenskej basketbalovej lige a uvedomil som si, že pre nováčika to bola ťažká súťaž. Vedel som teda pri návrate, že budem musieť hrať tvrdo. Po zdravotnej stránke sa cítim výborne. Mojim cieľom je dostať Komárno do play off a potom sa pokúsiť vybojovať pre toto mesto majstrovský titul. Fanúšikovia si to zaslúžia. Znamená to pre mňa veľa, že som miláčikom fanúšikov. Nik nechce chodiť na basketbalové zápasy, keby sú nudné. Ľudia majú radi vzrušenie, smeče, komunikáciu s publikom a my chceme fanúšikom dať šou, aby len nesedeli a nepozerali nudný basketbal,“ dodal na záver Bowman.

Foto: Lukáš Droppan