• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V posledných dňoch zarezonovala správa o predčasnom ukončení zmluvy s jedným z najlepších hráčov uplynulej sezóny Lukom Igrutinovićom. O konci bývalého hráča Prievidze sme zisťovali viac.

Káder vicemajstra vyzeral niekoľko dní pred začiatkom súťaže ako uzavretý, ale 24. septembra prišlo k prekvapivej zmene v tíme Miljana Čurovića, namiesto Shamarra Bowdena prišiel posilniť prievidzské rady Luka Igrutinović. Igrutinović prišiel s vynikajúcou vizitkou z minulej sezóny, keď najskôr podával kvalitné výkony v drese Levíc, aby sa nakoniec v drese Komárna tešil zo zisku majstrovského titulu. V lete sa čo to pošuškávalo o záujme tímu z talianskej Serie A, kde bol aj na skúške, ale nakoniec neuspel, preto až do konca septembra bol bez klubového angažmánu. Luka Igrutinović prišiel pred rokom do Levíc ako neznámy srbský chlapec na odporúčanie bývalého výborného hráča Dragana Ristanovića. Mal úspešnú sezónu individuálne a vďaka prestupu do Komárna dosiahol aj tímový úspech. Po sezóne mal svoje očakávania od pokračujúcej kariéry, ktoré však boli vzdialené od reality o čom svedčí aj to, že do Prievidze prišiel až koncom septembra a ani do vtedy nemal žiaden angažmán,“ vyjadril sa na margo bývalého hráča Prievidze manažér tímu Martin Boško. Po menej výraznom začiatku v sezóne to už vyzeralo tak, že si pomaly, ale isto srbský krídelník našiel svoje miesto v prievidzskom kádri. O to väčší šok nastal 14. októbra, kedy vedenie klubu oficiálne informovalo o predčasnom konci Igrutinovića v kádri Prievidze. Prečo sa odhodlali k takému kroku? „Prišiel ako posledný hráč kádra a zabudol na to, že začína od nuly, musí zapadnúť do tímu, ktorý tu už od augusta spoločne maká a nikto ho nebude nosiť na rukách len preto, že v minulej sezóne bol najlepším strelcom základnej časti,“ odpovedá Boško.

Ako pokračuje ďalej manažér prievidzského tímu, všetko vyvrcholilo v druhej štvrtine zápasu Alpsko-adriatického poháru so Zlatorogom Laško, kedy nezniesol cez time-out kritiku na svoj výkon, na čo reagoval, že tu už viac nechce hrať. „Jeho arogantné správanie počas pondelkového pohovoru, kedy sa odmietol so mnou (Martinom Boškom, pozn. red.) baviť po anglicky a slovensky, s tým že on rozumie len srbsky a keď mu rozprával tréner Čurović, pozeral len do steny, bolo už len čerešničkou. Nie sme bohatý klub finančne, ale sme bohatý na históriu, úspechy a záujem fanúšikov. Preto tu nie je miesto pre takýchto hráčov a ich výstrelky,“ povedal rázne na tému ukončenia zmluvy manažér Prievidze. Po takomto ukončení kontraktu sa natíska otázka, či už niečo podobné prievidzský manažér zažil: „S každým normálnym hráčom sa dá dohodnúť aj v prípade, ak chce predčasne ukončiť zmluvu, či už z osobných dôvodov alebo v prípade lepšej ponuky, ale spôsob akým to spravil Luka bol extrém. Ale ak sú pravdivé informácie, ktoré sa ku nám dostali po jeho odchode a niektorí ľudia ich na Slovensku vedeli už z minulej sezóny, tak môžeme byť aj radi, že odišiel.“ Vedenie tímu momentálne pracuje na náhrade, ktorú je v kompetencii trénera Čurovića. Ako dodal Boško, v možnosti hráčskej náhrady za Igrutinoviča sú hráči z USA a Európy a radi by túto vec uzatvorili čím skôr, keďže hrajú dva zápasy týždenne.

Foto: Peter Peniaško a Samuel Alexander