• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Predohrávka 8. kola priniesla prekvapenie na úkor favorita, keď Levičania ustrážili domácu pevnosť a pripravili druhú porážku Interu v rade. Ako sa zrodil tento, pre niektorých, prekvapivý výsledok?

Začiatok zápasu tomu však nenasvedčoval, po prvotnom oťukávaní sa hostia z Bratislavy dostali do vedenia, ale levický celok sa týmto vývojom nenechal zaskočiť. Postupne počas stretnutia sa karta obracala, až nastal kľúčový zlom v poslednej štvrtine, kedy prišla 12-bodová šnúra domácich, ktorá rozhodla o zisku dôležitých dvoch bodov. Proti zverencom Tea Hojča opäť pohorel ďalší papierový favorit a v doterajšom priebehu sezóny platí domáce pravidlo levickej pevnosti - "môj dom, môj hrad", vďaka ktorému okupujú Levičania momentálne tretiu pozíciu v tabuľke. "Myslím si, že kľúčovým elementom bola naša túžba po víťazstve. Chceli sme víťazstvo viac ako oni. Myslím si, že boli unavení, ale nemyslím si, že to bola naša jediná výhoda. Ako som povedal, chceli sme víťazstvo viac ako oni," obhliada sa spätne za zápasom levický Stojadinovič. Práve srbský pivot patril k dôležitým postavám zápasu. Na tretej domácej výhre v sezóne sa podieľal 14 bodmi, 7 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskami. Víťazstvo je pre Levice o to cennejšie, keďže pre zranenie chýbali Kovačevič, Rusin či Marchyn. Naopak pre Inter je to druhá prehra v priebehu dvoch dní, keď v utorkovej predohrávke podľahol Košiciam. Proti Patriotom chýbal žlto-čiernym Martin Rančík, Andrej Kuffa, ale aj Martin Bílik, ktorý nedohral utorňajšie stretnutie proti nováčikovi. "Zápas sme prehrali v obrane a vďaka našim strateným loptám. Treba pogratulovať Leviciam, zaslúžene vyhrali zápas. Nie je to ľahké, hlavne keď nám každý zápas chýbajú 2 - 3 hráči, to potom viac cítiť únavu u hlavných hráčov, ale nechceme sa vyhovárať na nič. Treba mať hlavu hore a ideme si po nové víťazstvá," hľadal pozitíva autor 15 bodov na strane hostí Saša Jankovič.

Ako sme už naznačili vyššie, Levice sa poučili z minulej sezóny a zatiaľ dokazujú, že treba s nimi určite rátať, o čom svedčí aj ich zápasová bilancia pred domácim publikom. "Chceme ísť krok po kroku a hrať postupne lepšie. Myslím si, že pred našimi fanúšikmi môžeme poraziť každého," myslí si pivot Levíc. Inter sa v začiatku sezóny potýka hlavne s problémami v obrane, čo prizvukujú viacerí a na ich stranu sa pridal aj Jankovič: "My dávame dosť bodov, ale aj dosť dostávame. Pracujeme na tom a verím, že sa to čoskoro zmení. Je potrebné pochopiť, že výhra nepríde sama. Treba drieť celých 40 minút od začiatku a takto by to malo byť v každom zápase - dodržiavať trénerove pokyny. Kvalitným tréningom, návratom zranených hráčov a širšou rotáciou hráčov sa to určite všetko zlepší a zase budeme chcieť ísť cestou, ktorou chceme." Marko Stojadinovič sa pomaly udomácňuje v levickom drese, stretnutie proti Interu bolo jeho najlepšie v doterajšom priebehu sezóny. "V prvom rade potešilo dôležité víťazstvo, ale spokojný som aj so svojim výkonom. Celý tím hral veľmi dobre, ale myslím si, že vieme hrať ešte lepšie," poznamenal srbský pivot. Levičania budú mať možnosť natiahnúť domáciu sériu v zápase so Spišskou Novou Vsou, naopak hráči Interu budú mať voľno a možnosť dať sa pred utorkovou predohrávkou vo Svite zdravotne do poriadku.

Foto: Dárius Duchaj