• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Celú svoju basketbalovú kariéru spojil do roku 2019 so Spišskou Novou Vsou. V lete sa rozhodol pre zmenu, z viacerých ponúk si vybral tú z Prievidze. Pre reprezentanta Slovenska Adama Antoniho to bola správna voľba, v drese BC sa dočkal prvej veľkej trofeje - Slovenského pohára.

Dvadsaťpäťročný krídelník si musel zvyknúť na mnohé veci - zmena prostredia, odlišná pozícia v tíme, náročné publikum a prirodzene väčší tlak na herné výkony. Antoni bol na Hornej Nitre jeden z oporných pilierov slovenskej časti družstva, podobne ako jeho ex-kolega zo Spiša Matej Majerčák. Aj on s ním počas leta zamieril do Prievidze.

„Bolo to iné ako doma - iný klub, tréneri, ľudia, prostredie. Som rád za túto skúsenosť. S Maťkom sme dobrí kamoši a som rád, že sa tiež rozhodol pre Prievidzu. A týmto spôsobom ho aj pozdravujem. Jasné, keď prídete do klubu ako je Prievidza, tak fanúšikovia a ľudia okolo basketbalu majú nejaké očakávania a zvyknutí na niečo, čo tam bolo po minulé roky. Takže nejaký tlak tam určite bol. Prvý rok mi priniesol asi najviac basketbalových skúsenosti, či už to bolo tréneri alebo aj niektorí hráči. Mali sme v tíme pár 'veteránov', ktorí nám dosť pomáhali. Mimo basketbalového života to bolo aj také osamostatnenie seba samého,“ zamyslel sa Antoni nad nedávno skončeným ročníkom.

IMG 2205

Slovenský reprezentant dlhšiu dobu riešil počas leta zmenu pôsobiska. Prečo napokon padla voľba na vicemajstra? „Riešil som viacero ponúk, v Spišskej Novej Vsi som hral od mojich začiatkov a cítil som potrebu zmeny. Ponuka z Prievidza sa zdala byť ako najlepším riešením, aj celkovo sa mi najviac páčila,“ odpovedal krídelník Prievidze. V bielo-čiernom drese dosahoval približne rovnakú minutáž a čísla, ako tomu bolo v predchádzajúcich ročníkoch.

Vo februári sa však dočkal vytúženej odmeny. Pre Prievidzu vybojoval historicky prvý Slovenský pohár, pre neho samého to bola prvá veľká trofej v profesionálnej kariére. „Stále, keď si na to spomeniem, tak v prvý moment tomu neverím. Avšak opak je pravdou. Určite som veľmi rád za tie ťažké výhry, či už v Žiline, ale hlavne potom doma proti Interu a Lučenci. V lige sme s oboma družstvami nevyhrali, mali sme 0-3, čo nám veľmi nehralo do karát. Samozrejme, som rád za zisk Slovenského pohára. Myslím si, že sme tie zápasy zvládli na výbornú. Bola to tímová robota. Pohár je náš,“ vrátil sa Antoni k februárovému zápoleniu.

IMG 5210

Športový svet sa po nútenej prestávke postupnými krokmi vracia do normálu. Len nedávno sa otvorili u nás vonkajšie športoviská, čo bude pre mnohých možnosť, ako sa vrátiť aspoň k niektorým basketbalovým činnostiam. Na zápasový scenár sa v ideálnom prípade bude čakať do leta, o to viac času však bude na individuálne zlepšovanie.

„Pravdepodobne to ešte nejaký čas potrvá, ale myslím si, že je to na dobrej ceste. Mám rád bicykel, momentálne veľa chodím na cyklotúry a keďže mám na skok do Slovenského raja, tak dosť často chodievam na turistiku,“ prezradil Antoni na záver.

Foto: Vladimír Králik, Vladimír Dorňák, Daniel Stehlík