Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

V lete to bol jeden z najzaujímavejších prestupov, odchovanec Prievidze Marek Jašš totiž zamieril k najväčšiemu rivalovi do Handlovej. Aké to bolo hrať viac, fungovať v družstve s viacerými dlhoročnými kamarátmi, aj to sme sa snažili zistiť od 30-ročného krídelníka.

Zmena dresu reprezentanta Slovenska vzbudila veľký záujem a rozdelila fanúšikov na dva tábory. Priaznivci Prievidze zostali zaskočení z odchodu ich srdciara po siedmich sezónach v drese BC. V Handlovej sa tešili z cenného úlovku, keďže o herných kvalitách Jašša sa vedelo už dlhšiu dobu. Navyše sa v družstve stretol s viacerými dlhoročnými kamarátmi, s ktorým tak mohol byť na spoločnej lodi.

„Nebolo to pre mňa ľahké rozhodnutie, no zvíťazila rodina, ktorá je pre mňa na prvom mieste. Príjemne ma potešila rodinná atmosféra a spôsob fungovania celého klubu. Tým, že sa už poznáme nejakú tú dobu, tak od prvého tréningu vládla v tíme veľmi dobrá atmosféra,“ vrátil sa Jašš k začiatkom v Handlovej.

V baníckom meste však prevládalo asi najväčšie sklamanie z predčasnej skončenej sezóny. Posilnenie v závere prestupového obdobia totiž prinieslo len tri spoločné zápasy družstva v kompletnom zložení. Handlovčania mali byť vzhľadom na zloženie tímu čiernym koňom v play off.

„Myslím si, že sme mali skvelý tím, ktorý mal určite na viac, ako byť pred koncom základnej časti na spodných priečkach. O to viac mrzí, že sa sezóna skončila a nemohli sme ukázať v play off náš plný potenciál,“ zamyslel sa hráč MBK.

IMG 3507

Aj napriek prevahe negatív, sa dajú nájsť u Jašša pozitíva. V sezóne 2019/2020 sa opäť dokázal biť o miesto v základnej päťke a z pohľadu čísel, respektíve minutáže, to bol neho najvydarenejší ročník za posledné roky.

„Ja vôbec neriešim, či idem do základu alebo nie. Samozrejme, ako hráča ma to vždy poteší. Chcem proste dať do zápasu všetko, aby som pomohol tímu vyhrať. Som rád, že mi tréner prejavil svoju dôveru a hnal nás dopredu, aj keď niekedy bolo všetko proti nám,“ prezradil Jašš.

IMG 3497

Mnohí sa po konci sezóny prepli do iného režimu, či už basketbalového alebo životného. Ako trávi čas 30-ročný basketbalista? „Venujem sa hlavne mojej skvelej rodine. Užívam si, že môžem byť stále s dcérkou a mojou budúcou manželkou. Popri tom sa venujeme samozrejme niektorým športovým aktivitám, ktoré sa dajú v momentálnej situácii vykonávať,“ odpovedal rodák z Bojníc.

Po počiatočnom šoku z novej situácie, sa už pomaly, ale isto začínajú kluby venovať prípravám na sezónu 2020/2021. Jašš má svojej budúcnosti jasno: „Určite si chcem ešte pár rokov zahrať, pokiaľ mi to zdravie dovolí a bude mi to robiť radosť. Zatiaľ nechávam otvorené, že v akom drese bude.“

Foto: Lenka Molnárová