• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Košické býky napĺňajú predsezónne očakávania, po piatich kolách sú na druhom mieste, kde len o skóre zaostávajú za vedúcimi Levicami. V sobotu sa im podarilo zdolať ďalšiu zo série náročných prekážok v podobe nevyspytateľného Svitu.

Málokedy sa stáva, aby 57 bodov stačilo na zisk dvoch bodov, ale opak bol pravdou v zápase medzi Svitom a Košicami, ktorý sa skončil 47:57 pre hostí. Najchudobnejší bodový zápas tejto sezóny priniesol na oboch stranách dobrú obranu a zaslúžene víťazstvo hosťujúceho tímu. „Rozhodla výborná obrana a taktické pokyny trénera,“ zhodnotil stručne stretnutie najlepší strelec Košíc Stanislav Baldovský. Reprezentačný krídelník vyčnieval v družstve Štefana Sviteka, keď ako jediný dosiahol dvojciferný počet bodov a hlavne vďaka jeho 13 bodom získali Košičania ďalšie dôležité víťazstvo z palubovky súpera. Svit zatiaľ stále nenašiel optimálnu zostavu, vďaka čomu má konte len chudobné jedno víťazstvo, ale krídelník býkov si myslí, že po zohratí bude Iskra kvalitným a veľmi nebezpečným tímom v súťaži. Baldovský je skúseným hráčom v najvyššej súťaži, pamätá si on osobne podobne bodovo chudobný zápas? „Osobne si fakt nepamätám,“ odpovedá.

V metropole východu môžu byť so štartom do nováčikovej sezóny spokojní. Domáca premiéra v Angels Aréne pred početnou diváckou kulisou videla víťazstvo nad vicemajstrom z Prievidze, ktorá bola nasledovaná prekvapivou, ale zaslúženou korisťou v podobe skalpu z Pasienkov a teraz aj ďalším plným bodovým zápisom vo Svite. „Pocity sú zatiaľ dobré, ale je to iba začiatok sezóny, treba tvrdo pracovať a zlepšovať sa od zápasu k zápasu,“ krotí nadšenie skúsený Baldovský. Rodák zo Spišskej Novej Vsi odišiel do Košíc ešte počas minulého ročníka a v drese býkov herne ožil, čo potvrdzujú aj jeho výkony - 8.6 bodu, 3.4 doskoku a 1.0 asistencie je „Baldyho“ priemer na zápas. Zverenci Štefana Sviteka budú chcieť potvrdiť dobrý vstup do sezóny aj v nasledujúcom zápase, doma sa ich pokúsia zaskočiť hráči Nitry, ktorí zatiaľ čakajú na prvé víťazstvo, ale v poslednom kole siahali na výhru proti Komárnu.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN a DANIEL FAIX