Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Nový súťažný ročník SBL sme odštartovali v Leviciach, kde sme s domácim favoritom držali krok tri štvrtiny. Poslednú časť hry sme bohužiaľ prehrali o dvadsať bodov, čo sa podpísalo na celkovom výsledku. V stredu 30.9. o 18:00 máme šancu na lepší výsledok, keď v úvodnom domácom zápase sezóny, privítame v Niké aréne Prievidza Lučenec. O príčinách prehry v Leviciach, nasledujúcom zápase s Lučencom, o klubovej filozofii, ale aj o mnohom inom sme sa porozprávali s kapitánom BC Prievidza Mihom Vašlom.

- Patríš k najskúsenejším hráčom v klube. Aká je tvoja úloha?

"Snažím sa pomôcť najmä mladým hráčom na tréningoch a v zápasoch. Mám záujem o to, aby zo dňa na deň zlepšovali. Rovnako chcem byť prospešný pre tím a pomáhať v zápasoch najlepšie ako viem."

- Čo hovoríš na filozofiu klubu pracovať s mladými hráčmi a odchovancami?

"Myslím si, že dať mladým hráčom šancu na tréningoch a v zápasoch, nemôže byť nikdy zlý nápad. Všetci v Prievidzi určite chcú, aby sa z týchto hráčov stali jedného dňa úspešní basketbalisti. Klub a rovnako fanúšikovia však musia byť trpezliví. Ide o dlhý proces, ktorý netrvá deň a ani jeden rok."

- Ako mladí chalani pristupujú k týmto príležitostiam?

"Som veľmi rád, že ich prístup je taký, ako by mal byť. Snažia sa trénovať čo najtvrdšie a rovnako počúvajú rady trénera a skúsenejších hráčov."

- Ako kapitán máš na nich určite veľký vplyv. Aké basketbalové hodnoty sa im pokúšaš vštepovať?

"Snažím sa im pomôcť, aby pochopili basketbal čo najlepšie. Je to tímový šport a pokiaľ sa s tým nestotožníš, nikdy nemôžeš hrať na najvyššej úrovni."

DSC 9493

- Poďme k zápasu s Levicami. Napriek tomu, že sme po troch štvrtinách prehrávali o 13 bodov, konečný výsledok vyzerá omnoho horšie. Čo sa stalo v poslednej štvrtine?

"Levice hrali veľmi agresívne. Majú dostatok hráčov na to, aby hrali na takejto úrovni počas celého zápasu. My sme neboli pripravení im odolávať celých 40 minút. V zápase sme vynaložili veľmi veľa energie, ktorá nám v závere chýbala, z čoho pramenili aj následné straty lôpt."

- Najbližšie nás čaká Lučenec. Ako vyzerajú prípravy na tento zápas?

"Rovnako ako na každý zápas. Vychádzame z videoanalýzy ich zápasu, z čoho následne pripravujeme útočné a obranné stratégie, ktoré nám môžu pomôcť k tomu, aby sme boli úspešní."

- Čo sa v porovnaní s predchádzajúcim zápasom musí zlepšiť, aby sme zaznamenali lepší výsledok?

"Musíme ukázať náš charakter, väčšiu energiu a celkovo hrať lepší basketbal ako v Leviciach."

- Čo by si odkázal fanúšikom pred najbližším zápasom?

"Na úvod by som chcel poďakovať všetkým, ktorí nás prišli podporiť do Levíc. Ďalej by som poprosil všetkých o trpezlivosť. Všetci vieme v akej situácii sa nachádzame. Sme mladý tím, ale trénujeme veľmi tvrdo a dávame všetko do toho, aby sme im prinášali radosť z basketbalu. Ďakujem všetkým, ktorí nás podporujú!"

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Lukáš Droppan