• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Okrem vysokej výhry Prievidze nad Svitom zaujal v zápase aj 16-ročný Jakub Kádaši, ktorý počas 11 minút na palubovke dvíhal zo sedadiel svojim individuálnym výkonom domácich fanúšikov.

Mladé pušky sa dostávajú do popredia, po 15-ročnom Matejovi Majerčákovi zo Spišskej Novej Vsi sa prihlásil k slovu o rok starší odchovanec basketbalu v Žiari nad Hronom – Jakub Kádaši. Po prvých dvoch extraligových bodoch v zápase s Levicami sa proti Iskre Svite zaskvel 14 bodmi za necelých 11 minút na palubovke. „Veril som, že počas mojej minutáže skórujem, ale nie až vo forme 14 bodov. Každú jednu strelu som vystrelil sebavedomo a proste to tam padlo,“ povedal s úsmevom na svoj výkon v zápase Kádaši. Svojim výkonom dvíhal domácich fanúšikov zo sedadiel, ale mladý pivot dodal, že táto vec ho osobne neprekvapila, keďže vie o divákoch v Prievidzi, že sú úžasní v každom jednom zápase. Tréner Prievidze Miljan Čurovič dáva v tejto sezóne priestor aj talentovaným Slovákom, medzi ktorých určite patrí aj mládežnícky reprezentant. „Je to pre mňa veľká česť, každú jednu minútu, ktorú mi tréner poskytne sa snažím využiť naplno a veľmi mu ďakujem za jeho prejavenú dôveru. Myslím, že je to hlavne v mojom prístupe k tréningom, ku každému jednému pristupujem zodpovedne a snažím sa presvedčiť trénera o svojich kvalitách,“ nešetrí chválou na svojho trénera mladý pivot Prievidze.

Kádaši tiež dúfa, že jeho výkon proti Svitu nebol ojedinelým zjavom: „Samozrejme, verím, že toto bol len začiatok a časom prídu ešte väčšie veci.“ Mladíci dostávajú v našej súťaži čoraz väčší priestor, vďaka čomu majú možnosť herne rásť a porovnávať sa s oveľa skúsenejšími hráčmi. „Keďže patrím k najmladším hráčom, tak nemám čo stratiť a taktiež sa nemám čoho báť, môžem len získať a práve preto nepociťujem žiaden tlak. V prvom rade je to tréner, ktorý sa neustále snaží ma posúvať ďalej a taktiež každý jeden z chalanov sa mi snaží dať maximum, či už na tréningu alebo v bežnom živote,“ nešetrí chválou Kádaši. Rodák zo Žiaru nad Hronom nenastupuje v tejto sezóne len za Prievidzu, svoju hernú prax získava aj v rodnom meste, ktoré hrá prvoligovú súťaž. „Verím, že to v budúcnosti plne využijem vo svoj prospech,“ vyjadril sa k zápasovej téme samotný hráč. Na záver rozhovoru nám Kádaši prezradil svoje plány do rozbehnutej sezóny: „Naďalej na sebe tvrdo pracovať, zlepšovať sa každým jedným dňom a verím, že sa mi to raz všetko vráti.“

Highlighty Jakuba Kádašiho zo zápasu proti Svitu:

FOTO: BRANISLAV RAČKO