• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šesť výhier a len dve prehry, taká je bilancia nováčika z Košíc po prvej štvrtine základnej časti. Jedným z ťahúňov ambiciózneho tímu je americký pivot Reginald Keely.

Keely zamieril do tímu Štefana Sviteka s dobrými referenciami z predošlých klubov, v Macedónsku sa prepracoval medzi najlepších hráčov ligy a túto povesť potvrdzuje aj v drese Košíc. Aj vďaka jeho výkonom sú ambiciózni Košičania na štvrtom mieste po štvrtine základnej časti. „Myslím si, že sme začali dobre. Zápasová bilancia ma teší, ale nie som úplne spokojný. Mohli sme hrať lepšie ako tím. Vstup do sezóny ma vôbec neprekvapil, pretože si myslím, že vedenie klubu zložilo dobrý tím. Tréneri taktiež odvádzajú dobrú prácu pri príprave na každý zápas,“ vyjadril spokojnosť s úvodom do sezóny pivot Košíc. Keely sa hneď od úvodu svojho pôsobenia v tíme zaradil medzi kľúčové persóny, čo sa odzrkadľuje aj na jeho zápasových štatistikách. Jeho 15.3 bodu na zápas ho radí na 9. miesto medzi strelcami, medzi doskakujúcimi hráčmi mu patrí druhá pozícia (priemer 8.8 doskoku na zápas) a v rámci počtu blokovaných lôpt na zápas je dokonca lídrom celej súťaže. „Mojimi úlohami na palubovke sú doskoky, obrana a práca pod košom. Tréner mi v tomto smere výrazne pomáha, aby bola moja hra ešte lepšia. Má dostatok znalostí o hre a som veľmi rád, že máme trénera s dlhoročnými hráčskymi i trénerskými skúsenosťami. Tiež tréner Richard (Leško, asistent trénera poz. redaktora) je dôležitou súčasťou môjho zlepšenia počas sezóny. Individuálne štatistiky moc neriešim, snažím sa len nastúpiť a urobiť všetko preto, aby som pomohol družstvu,“ povedal k téme individuálnych štatistík Keely.

Košické družstvo už v úvode sezóny naznačilo svoju silu, výsledkom čoho sú mimo iného víťazstva nad Interom alebo Prievidzou. Absolvent univerzity Ohio si myslí, že kľúčom k výhram je dobrá obrana. „Keď príde čas na lámanie chleba, tak máme hráčov, ktorí odmietajú prehrať a táto vlastnosť nám momentálne pomáha. Dôležitá je tiež príprava na súpera, dosť sledujeme našich súperov,“ vyjadril sa hráč Košíc. Na slovenskú ligu nešetrí Keely chválou, myslí si, že v nej hrajú dobrí hráči a taktiež uviedol, že každý tím tvrdo bojuje o čo najlepšiu pozíciu, vďaka čomu možno vidieť dobré zápasy. „Je to pre mňa dobrý krok, ide o veľmi súťaživú ligu, v ktorej každý môže poraziť každého. Keď pracujete s takýmto tlakom v každom zápase, tak vám to môže z hľadiska vývoja len pomôcť.“ S podmienkami v klube vyjadril veľkú spokojnosť, ako dodal, starajú sa o neho dobre, vďaka čomu sa cíti komfortne. A aké sú ciele Košičanov v ďalšej časti sezóny? „Ostávajú rovnaké ako doteraz. Ideme každý deň postupne po jednom kroku a budeme pokračovať v rozvoji tímu.“

FOTO: PATRIK JESENSKÝ