Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Boj o posledné miesto v prvom kole play off sa dostal do svojej záverečnej fázy. Prievidza má všetko vo svojich rukách, Handlová musí dúfať v zaváhanie svojho rivala. Lídrom mladého kolektívu trénera Maroša Helmecyho je čiernohorský pivot Dragan Bjeletič, ktorý si drží vynikajúci double-double priemer v bodoch a doskokoch.

Dvadsaťosemročný basketbalista pricestoval na hornú Nitru s jasnou úlohou, byť podkošovou jednotkou Prievidze. Tento cieľ napĺňa od úvodného súťažného zápasu, aktuálne si drží priemer 15 bodov a 10 doskokov na stretnutie. V doskočených loptách je druhý najlepší v Niké SBL, v užitočnosti mu patrí štvrtá priečka. Takéto čísla nemal v žiadnom zo svojich doterajších profesionálnych pôsobísk.

„Mám zatiaľ za sebou dobrú sezónu, čo mi pomáha do mojej ďalšej kariéry a tiež moje výkony pomáhajú k tomu, aby aj tím hral dobre. Naše doterajšie výsledky sú z môjho pohľadu celkom dobré. Zranenia síce zmenšili našu rotáciu, ale v každom stretnutí vydávame zo seba to najlepšie a myslím si, že od zápasu k zápasu sa zlepšujeme. Nečakal som, že budem mať priemer double-double (úsmev),“ vyjadril sa Bjeletič k doterajšiemu hodnoteniu ročníka.

Naša najvyššia súťaž celkovo vyhovuje vysokým hráčom, ak sa pozrieme na tabuľku užitočnosti, tak v top 10 nájdeme až šiestich hráčov, ktorí majú viac ako 2 metre. „Liga je celkom silná, všetky tímy sú si viac-menej vyrovnané. Každý môže hrať s každým, čiže v tomto smere ide o zaujímavú súťaž,“ myslí si hráč Prievidze.

DSC 6053

Na pleciach Čiernohorca je teraz ešte väčšia zodpovednosť, keďže z rotácie trénera Maroša Helmecyho vypadol na dlhšiu dobu Legend Robertin. Bjeletič v tomto smere musí zabrať aj za svojho zraneného kolegu, čo sa mu zatiaľ úspešne darí: „Je škoda, že sa nám zranil. Znamenal pre nás veľa na palubovke, ale je to súčasť športu. Je to ťažké, z tohto pohľadu je to veľká zodpovednosť, ale vždy odovzdám zo svojej strany maximum, aby môj tím dokázal vyhrať.“

Prievidzu pasovala pred sezónou drvivá väčšina odborníkov na posledné miesto tabuľky. Po víťazstve na Slovenskom pohári prišlo totiž k obrovskému prievanu na súpiske, do popredia sa skôr dostali mladíci ako skúsení hráči. Papierové predpoklady sa podarilo však dosť rýchlo roztrhať, teraz delí „bôbarov“ už len povestný krôčik k zaisteniu miesta v prvom kole play off.

„Máme šancu hrať proti hocikomu, v tomto smere si myslím, že nik nie je dopredu favoritom,“ dodal Bjeletič na záver.

Foto: Daniel Faix, Lukáš Droppan