• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V stredu večer sa na hornej Nitre miešali dva druhy emócií. Handlová stratila aj poslednú, teoretickú nádej na play off a tak už o niekoľko dní sa pre nich sezóna skončí. Prievidza naproti tomu urobila definitívu za potvrdením 6. miesta a účasťou v prvom kole vyraďovacej fázy. Ako vyzerali zápasy týchto tímov a aké emócie boli v družstvách, to sme zisťovali u rozohrávačov oboch družstiev - Gorana Bulatoviča a Mateja Majerčáka.

Oslabená Handlová statočne bojovala s Interom

Pred „baníkmi“ stála neľahká úloha, získať len druhé tohtosezónne víťazstvo na palubovke súpera a zároveň dúfať v zaváhanie svojho regionálneho rivala. K tomu všetkému stál proti ním súper, ktorý doma nepúšťa body len tak ľahko. S Interom to dlhšiu dobu bola vyrovnaná partia, ktorá sa zlomila až v záverečnej časti.

„Myslím si, že sme neodohrali zlý zápas. Nastúpili sme bez Mareka Jašša a Lukáša Boleka, obaja sú pre nás veľmi dôležití. Ešte k tomu sa nám v druhej štvrtine zranil Aleksandar Zečevič. Podľa mňa rozhodli drobnosti, vždy, keď sme dokázali stiahnuť na menší bodový rozdiel, tak Inter vedel odpovedať,“ uviedol Bulatovič.

IMG 4436

Ani prípadný triumf by však nepriniesol predĺženie play off nádejí, keďže Prievidza uspela proti Svitu. Handlovú tak opäť minie boj o medaily a titul, už budúcu sobotu uzatvoria súťažný ročník 2020/2021. Predtým ju ešte čakajú duely s Levicami, Spišskou Novou Vsou a Lučencom.

„Túto sezónu sme s každým tímom vyhrali aspoň raz. Dokázali sme, že vieme hrať, ale nemohli sme si dovoliť päť prehier s Prievidzou, ktorá nám bola hlavným rivalom o play off. Možno sú tieto zápasy hlavným dôvodom, prečo sme nepostúpili. Všetci vieme, že sme nesplnili cieľ zo začiatku sezóny. Nič, teraz sú pred nami ešte tri zápasy, do ktorých musíme nastúpiť zodpovedne a aspoň trochu zlepši dojem,“ myslí si rozohrávač Handlovej.

IMG 4454

Prievidza nenechala nič na náhodu, v predĺžení sfúkla Svit

Zverenci trénera Maroša Helmecyho urobili dôležitý krok už v sobotu, keď vyhrali v Handlovej a v stredu len potvrdili, že v domácom prostredí sa im darí. Aj keď so Svitom mohli uzatvoriť stretnutie už v riadnom hracom čase.

„Z jednej, aj druhej strany to bol ofenzívny basketbal. My sme sa snažili čo najviac zabrzdiť Parsonsa, vedeli sme, aká je jeho sila. Dá sa ale povedať, že na druhej strane 'vybuchol' Green. Začiatok zápasu sme mali super, spravili sme si cca. 10-bodový náskok. Dá sa povedať, že sme sa ho snažili udržiavať. Boli síce momenty, kedy bol stav nerozhodný a potom sme to opäť natiahli. Môžem povedať, že zápas hodnotím skrz výhru pozitívne. Určite však musíme na defenzíve popracovať, lebo dostať cez 100 bodov je strašne veľa,“ myslí si Majerčák.

IMG 0747

To najlepšie si Prievidžania nechali na predĺženie, počas piatich minút nastrieľali tímu spod Tatier neuveriteľných 23 bodov. „Už pred predĺžením sme mali na konte 95 bodov, čo je tiež dosť veľa. Ťažko povedať, čo sa dialo v predĺžení. Spravili sme si otvorené pozície, strely nám padli. Predĺženie sme odohrali ako tím a ako keby nikto z nás to nechcel sám rozhodnúť. To bolo asi zlomové,“ vyhlásil rozohrávač Prievidze.

V šatni tak po výhre mohla vypuknúť obrovská radosť, pred sezónou totiž drvivá väčšina ľudí pasovala Prievidzu na to, že jej zostane povestný „Čierny Peter“ a zostane pred bránami play off. Omladený kolektív však postupne ukázal svoju kvalitu a právom si vybojoval 6. miesto po základnej časti.

„Skvelý pocit, myslím si, že sme si to užili aj v šatni. Môžem však povedať, že zápas s Handlovou bol dôležitejší, po víťazstve nad nimi sme asi pocítili väčšiu radosť. Určite aj stretnutie so Svitom nám veľmi pomohlo, k tomu ešte Handlová prehrala s Interom. Aj keby sme teda tento krok nezvládli, tak Inter to urobil za nás. Pre hráčov a klub znamená veľa, lebo sme splnili cieľ, ktorý sme si dali - dostať sa do play off. Verím, že v play off budeme nepríjemným súperom,“ prezradil Majerčák.

IMG 0926

Konečné umiestnenie Prievidze je jasné, ale jej súper v prvom kole play off zatiaľ jasný nie je. Momentálne to vyzerá na niekoho z dua Inter Bratislava a Svit. Isté je, že celok z hornej Nitry začne najskôr na palubovke súpera a v sérii hranej na dva víťazné zápasy, môže už prvý duel mnohé napovedať.

„Liga je vyrovnaná, každý môže vyhrať s každým. Určite ťažšie to bude v nejakej sérii. Prvé kolo play off sa hrá len na dva víťazné zápasy, čiže prvé stretnutie budeme hrať z nášho pohľadu vonku a ak ho zvládneme, tak si myslím, že doma môžeme byť nepríjemní. Bude to napínavé play off pre všetky tímy,“ dodal Majerčák na záver.

Foto: Ladislav Szibilla/BC Prievidza, Vladimír Dorňák