• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Medzi poslednými odštartovali s prípravou na nový ročník hráči Interu Bratislava. „Žlto-čiernych“ čaká počas sezóny hlavne sťahovanie do Pezinka pre rekonštrukciu haly. Mimo toho ale zostávajú ambície zverencov trénera Olega Meleščenka nemenné, pokračovať v úspešnom začleňovaní mladíkov na súpisku A-tímu a vylepšenie umiestnenia zo sezóny 2020/2021.

Tím z Pasienkov počítal počas leta nejaké tie straty. Richard Körner neodolal druhýkrát vábeniu Brna, v žlto-čiernom drese sa nateraz neobjaví podľa všetkého ani Jaroslav Musil. Lautaro Lopez podpísal v Čačaku, Arnas Beručka sa vrátil do Litvy a Duke Shelton sa vybral do Veľkej Británie, kde sa dohodol na zmluve s Newcastlom. Zostal však Michael Fusek a tiež všetci odchovanci z úspešnej pyramídy Interu.

„Chýbal nám jeden Američan, s ktorým sme boli dohodnutí. Všetci ostatní prišli, pokračujeme s našim kádrom. Fusek bol v reprezentácii, fyzicky je teda pripravený. Mladí hráči mali aj oddych, pretože reprezentovali aj v kategórii do 20 a 18 rokov, polovica aj do 16 rokov. Jediným plusom, ktoré mám je, že nemusíme pracovať na fyzickej príprave. Hodnotím to zatiaľ pozitívne,“ rozhovoril sa kouč Oleg Meleščenko.

Len pred niekoľkými hodinami vedenie klubu oznámilo rošádu na poste zahraničného hráča, Dakotu Quinna nahradil bývalý mládežnícky reprezentant Litvy Džiugas Slavinskas. Zaujímavé sú aj ďalšie letné posily, veľké očakávania sa vkladajú hlavne do reprezentanta Portorika, Ivana Gandiu Rosa. Skúsenosti by mal priniesť Jure Zubac a tiež Trevor Blondin.

„Súpiska je uzatvorená. Hľadali sme hráča, ktorý nám bude vyhovovať aj k nášmu štýlu a mladým hráčom. Je to ťažká otázka, pretože dočasne to vyzerá super alebo zle (úsmev). Viem, že potrebujeme čas, aby sme doladili všetky veci. Niekedy to trvá aj mesiace, ale dúfam, že to nebude náš prípad. Už teraz vidím viac pozitívnych vecí. Keď budeme takto pokračovať, tak sa niekam posunieme,“ vyjadril sa tréner Interu na tému podoby družstva.

inter priprava 2

Najpozitívnejšou správou zo sezóny 2020/2021 bol fakt, že na súpiske A-tímu sa úspešne etablovala až šestica mladíkov z vlastnej akadémie Interu. Tento počet by sa mal v novom ročníku ešte rozšíriť, čo môže priniesť len motiváciu pre ďalších nádejných interistov: „Do tímu sme zapojili ešte troch mladších hráčov. Sú to nádejní basketbalisti. Záležať bude na tom, ako budú pracovať a chcieť pracovať. Prvá vec je to chcenie. Zatiaľ to vidím, postupne aj im budeme dávať šancu. Inter produkuje hráčov, budeme sa snažiť posúvať ďalej.“

„Žlto-čierni“ sa počas leta omladili, tým pádom by mali hrať aj trochu inak, ako tomu bolo pred niekoľkými mesiacmi. „Chceme totiž hrať rýchly a atraktívny basketbal, inú možnosť nemáme. Nemáme hráčov na to, aby sme hrali klasicky, pomaly a rozumne. Cieľom je, aby chémia začala fungovať. Viem, že to trvá, ale v každom tíme to trvá inak. Mám dobrý pocit,“ vyhlásil Meleščenko.

Klub z hlavného mesta má vždy len tie najvyššie ambície, aj preto sa dlhodobo radí k špičke Niké SBL. Predchádzajúcu sezónu predviedol spanilú jazdu, ktorá len tesne neskončila ziskom ďalšieho cenného kovu. To by chceli o niekoľko mesiacov zmeniť.

„O moje ambície nejde. Mojou ambíciou je stále byť najlepší. Ako som však dávno povedal, som optimistický realista. Budeme sa snažiť spraviť všetko, aby sme v tejto sezóne zahrali o niečo lepšie, ako v tej predchádzajúcej a výsledky boli lepšie. Hlavným cieľom je po sezóne vyprodukovať aj nových mladých hráčov a ísť vyššie, ako sme skončili v predošlej sezóne,“ uzatvoril Meleščenko.

inter priprava 3

Aktuálna súpiska Inter Bratislava:

Príchody: Trevor Blondin (UU-Korihait Uusikaupunki - Fínsko), Ivan Gandia Rosa (Santeros de Aguada - Portoriko), Jure Zubac (HKK Široki - Bosna a Hercegovina), Džiugas Slavinskas (Neptunas Klaipeda - Litva), Daniel KollerRóbert HudecJuraj Minarovjech (všetci Inter Bratislava) 

Zostávajú: Oleg Meleščenko (tréner), Edgars Jaunzems (asistent trénera), Michael FusekMatúš MalovecTimotej MalovecDaniel RanduškaZsolt BorosMartin KollerTomáš Borodovčák

 

Aktuálny program prípravných zápasov Inter Bratislava:

3. - 5. septembra: Federálny pohár - D-skupina (Inter Bratislava, Iskra Svit, BK Opava/ČR):

3. septembra: Inter Bratislava - BK Opava (ČR) 

5. septembra: Inter Bratislava - Iskra Svit

11. - 12. septembra: Federálny pohár - duely o umiestnenie

16. septembra: BC GGMT Viedeň (Rak.) - Inter Bratislava

18. septembra: Inter Bratislava - BK IMMOunited Dukes Klosterneuburg (Rak.)

23. - 25. septembra: Medzinárodný turnaj vo Svite (Iskra Svit, Inter Bratislava, BKM Lučenec, ?)

Foto: MD