• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Iba niekoľko hodín bol bez klubu Saša Jankovič. Po skúsenom 31-ročnom krídelníkovi siahli ambiciózne Košice, za ktoré už absolvoval vydarený debut.

V sobotňajšom stretnutí 15. kola proti Nitre sa Jankovič prezentoval dobrým dojmom, hneď na úvod sa uviedol 10 bodmi, 9 doskokmi, 3 asistenciami a 2 blokmi. „Herný štýl Košíc mi vyhovuje, hrá sa hlavne na štvorky, vďaka čomu bude dosť príležitostí na streľbu. Tu však hráč nepozerá na svoje body, ale hrá sa naozaj tímovo,“ vyjadril prvé dojmy z nového pôsobiska Jankovič. Chorvátsky krídelník, ktorý dôverne pozná slovenské palubovky skončil prekvapujúco pred týždňom na Pasienkoch, bez klubu ale ostal iba necelých 72 hodín. „Ozvali sa nejaké kluby, ale zvažoval som hlavne možnosť zostať na Slovensku. Košice prišli s konkrétnou ponukou, manažment ma veľmi chcel. Majú tím, s ktorým chcú bojovať o finále. Ja chcem tiež titul, preto som prišiel sem,“ povedala na margo svojho prestupu nová košická akvizícia.

Ako ďalej prezradil, záujem o jeho služby mali aj ďalšie 2 – 3 slovenské tímy, ktoré bojujú o vrchné pozície. Ponuka z Košíc však bola najkonkrétnejšia, svoju rolu zohral aj fakt, že v tíme bolo miesto aj pre legionára. „Nemal som čas čakať na iné tímy, či urobia zmenu, každý tím má totiž priestor len pre 6 legionárov. Preto som sa rozhodol takto,“ dodal Jankovič. V kuloároch sa hovorilo aj o záujme z Komárna, ale sám hráč týmto rečiam neveril: „Nemám nič proti Komárnu, ale Košice boli najrýchlejšie a som tu spokojný.“ Košice sú pre Jankoviča už ôsmym tímom, za ktorý počas bohatej kariéry na Slovensku nastúpil. Zo súčasných účastníkov Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa doteraz nepredstavil len v drese Karlovky, Prievidze a Spišskej Novej Vsi.

Ako sa mu zatiaľ páči v novom tíme? „Super tu je, hrá sa tu tímovo. Je tu taká uvoľnenosť. Podporujú ma, každý mi chce dobre. Som veľmi spokojný aj so zahraničnými, aj so slovenskými hráčmi, myslím si, že si budeme dobre rozumieť,“ odpovedal Jankovič. Nováčik z Košíc sa netají ambicióznymi plánmi v jeho prvej sezóne medzi elitou, čo dokumentuje momentálne aj prvé miesto v tabuľke. Tieto slová potvrdzuje aj košický hráč: „Čo som sa rozprával s manažmentom a prezidentom, tak chcú titul. Každý tu chce ísť na titul. V prvom rade, treba vyhrávať a pred play-off byť v prvej štvorke, ktorá nám zaručuje výhodu domáceho prostredia. Potom to už dúfam udržíme a prejdeme do vysnívaného finále, kde možno získame aj titul.“ Trojkový snajper vymenil síce dres, ale aj s novým tímom ostáva v boji o čelo tabuľky. Zmenili sa v jeho vnímaní ciele? „Ciele sú rovnaké. Vždy idem na titul, vždy idem na výhru. Dúfam, že keď nie som v Komárne, tak obhájim titul, aj keď s iným tímom.“

FOTO: RASTISLAV BÚGEL