• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre Prievidzu to bol dôležitý psychologický moment. Ak nerátame úspech proti druholigovej Považskej Bystrici v Slovenskom pohári, tak sa víťazstva v tomto ročníku ešte nedočkali. Všetko to zmenil záverečný duel v Alpsko-jadranskom pohári, v ktorom zvíťazili nad dovtedy nezdolanou Ilirijou. K tomuto úspechu výraznou mierou prispel krídelník z Kanady, Alonzo Walker.

- Dlhé čakanie sa skončilo, konečne ste vyhrali zápas. Čo to pre vás znamená a ako dôležitý môže byť tento úspech pre tím Prievidze?

„Je to veľká vec. Ukazuje, že to začína zapadať do seba a učíme sa hrať ako tím.“

- Ako ste videl zápas s Ilirijou? Čo rozhodlo z vášho pohľadu o tesnej výhre?

„Povedal by som to, že sme sa nevzdávali. Každý hráč bol dôležitý, to podľa mňa rozhodlo. Aj keď sa Ilirija dotiahla a bola fakt blízko, tak sme ako kolektív zostali pokope a urobili správne rozhodnutia.“

- Nadviazali ste na výkon z prvého polčasu v pondelkovom stretnutí proti Leviciam?

„Mojim chalanom som povedal, že od zápasu k zápasu sa zlepšujeme. Áno, stále sme prehrali o 30 bodov proti silnému súperovi, ale v prvom polčase sme boli v zápase a vôbec to nevyzeralo ako v prvom vzájomnom stretnutí proti ním.“

- Stále vám chýba dvojica Tyler Creammer a Matej Majerčák. Asi ste museli upraviť taktiku, druhé stretnutie po sebe ste veľa strieľali za tri body..

„Naši tréneri v nás veria, čiže ak sme voľní, tak strieľame. Tyler a Matej sú výraznou súčasťou nášho tímu. Jasné, boli by sme radi, keby sú k dispozícii, ale zdravie je prvoradé. Stále ich počujeme, ako nás povzbudzujú v zápasoch a to nám pomáha.“

1639030882884 43

- Pre vás to bol veľký zápas, mali ste 14 bodov a 20 doskokov. Boli ste viac motivovaný alebo to bolo o tom, že vás súper pustil k svojej hre?

„Sme teraz hladní. Treba však pochváliť aj tím súpera, je to dobrá skupina chalanov, na čele s kvalitným trénerom.“

- Pocítili ste po zápase, že by z tímu opadla taká ťarcha?

„Myslím si, že tlak zmizol. Teraz chceme vyhrať čo najviac zápasov.“

- Teraz je pred vami dôležitý duel v lige, v sobotu vás čaká Inter Bratislava. Je správny čas získať aj v tejto súťaži výhru? A čo očakávate od tohto zápasu?

„Zápas proti Interu nebude rozhodne jednoduchý. Vďaka Bohu už vieme, ako chutí víťazstvo a pôjdeme si poň aj v sobotu.“

Foto: Ladislav Szibilla