• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Druhé miesto, skvelá bilancia doma, tak i vonku. To je skvelá charakteristika Komárna, ktorú podtrhlo jednoznačné víťazstvo proti Handlovej s poradovým číslom 10 za sebou. Pri tom všetkom sa letná výmena dresu ukazuje ako správna voľba. Ešte stále len 21-ročný rozohrávač Martin Danielič sa navyše stal v tíme nováčika kapitánom.

Základy 23-bodového víťazstva (89:66) nad „baníkmi“ z hornej Nitry prišli najmä v úvodnej štvrtine, ktorá sa skončila 23:9. Hlavne v druhom polčase si už skúsene strážili súpera, ktorý prišiel v mierne oslabenej zostave. „Na začiatku sme hneď výraznejšie vyhrávali, v druhej štvrtine prišli od Handlovej náznaky návratu do zápasu. Vyhrávali sme vtedy už len tesne. Aj keď výsledok hovorí jasnou rečou, tak to nebolo také jednoznačné. Bolo dôležité, že sme to zvládali, pretože to tak nejako každý očakával. Získali sme desiate víťazstvo za sebou a som rád, že sme to ukázali aj na ihrisku,“ zhodnotil Danielič stretnutie s Handlovou.

Komárno hrá aj napriek svojim menším skúsenostiam, či už v rámci hráčskej súpisky, ale aj realizačného tímu, mimoriadne sebavedome. Svedčia o tom niektoré jasné víťazstvá, respektíve triumfy nad minulosezónnymi medailistami. „Je to super, tešíme sa z toho, ale nechceme, aby to skončilo. Uvedomujeme si, že to raz skončí. Dôležité bude potom, aby sme sa čo najskôr dostali naspäť. Či už víťazstvá budú za sebou, dôležité sú výhry ako také. Sme radi, že sme na druhom mieste, ale nechceme sa uspokojiť,“ prezradil kapitán Komárna.

kn snv 42

Nováčik mal možno pomalší rozbeh do kolotoča prípravných zápasov a následne aj do ligového diania, ale postupne si jednotlivé dielce našli svoje miesto a odrazilo sa to aj v zápasoch. Za kľúčový možno považovať domáci úspech nad Lučencom, od 23. októbra až doteraz neprišla žiadna prehra. „V prvom rade je to o tom, že sme dobrý tím. Každý rozumie svojej úlohe v rámci družstva. Nie sme tu žiadne hviezdy, nik si nechce robiť v zápasoch čísla. Náš tréner sa to snaží držať pokope. Teraz to stačí na druhé miesto a ja dúfam, že v tom budeme pokračovať,“ vyhlásil Danielič.

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska pri tom urobil v lete veľkú zmenu, keď sa rozhodol prijať výzvu na juhu Slovenska. V Leviciach by bojoval o najvyššie priečky, ale jeho pozícia by nebola taká, ako je u nováčika. K tomu sa nakoniec pridali výhry a práve svoj bývalý klub stíha na čele tabuľky. To všetko z pozície kapitána.

 H0I8660

„Je to česť, že ma zvolili za kapitána. Som šťastný. Je to aj zodpovednosť. Nie som ten typ kapitána, ako je väčšina, že sa dostali do tejto pozície v neskoršom veku a spoluhráči sa ich boja, respektíve majú pred nimi rešpekt. Aj napriek mladému veku, si ma spoluhráči vážia. Čo sa týka minutáže a týchto vecí, tak moje očakávania to splnilo. Nehovorím, že sa mi nejako extrémne darí, ale nejako ma to netrápi, keď sa darí družstvu,“ uviedol 21-ročný basketbalista.

Prelom kalendárnych rokov bude pre Komárno najväčšou skúškou, do cesty sa im postaví úradujúci majster a dvakrát po sebe si zmerajú sily s vicemajstrom a aktuálne najlepším tímom Niké SBL. Blíži sa teda koniec víťazného ťaženia Komárna? „Séria mohla skončiť už v stredu alebo v sobotu. Nik nám neveril, že vyhráme napríklad v Lučenci, takže z tohto pohľadu sa nebojím. Budú to však ťažké zápasy, hráme u aktuálneho majstra a potom u tabuľkového lídra. Treba sa na to zodpovedne pripraviť a podať veľmi dobrý výkon, ak chceme predĺžiť sériu. Aj keby sa nám to náhodou nepodarilo, tak to nebude znamenať koniec sveta, ale čo najskôr sa budeme chcieť vrátiť na víťaznú vlnu,“ odpovedal na záver Danielič.

Foto: Karol Scholtz