• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ešte prednedávnom sa na Spiši tešili z toho, keď sa klubu podarilo prebojovať do ligového play off. So zmenou identity začali Spišskí Rytieri zbierať úspechy. Po majstrovskom double im vychádza tiež premiérová účasť v Alpsko-jadranskom pohári. Zverenci trénera Štefana Sviteka sú už teraz medzi najlepšou štvorkou. Práve so skúseným koučom sme zhodnotili zápas a tiež ambície klubu.

Spišskí Rytieri išli do štvrťfinálovej odvety so slovinským Šenčurom v dobrej pozícii, z prvého zápasu mali 7-bodový náskok. Priaznivý výsledok znamenal na domácej palubovke potrebný pokoj a istotu, ktorej výsledkom bol triumf o 11 bodov - 88:77. Domáci prišli k nemu v podstate systémom štart-cieľ.

„Trochu ťažšie sme sa rozbiehali, najmä v útoku. Nemali sme nejakú vysokú úspešnosť streľby, ani z dobrých pozícií sa nám nedarilo skórovať. To bolo také naše mínus v tomto zápase. Ale zase, mohli sme sa oprieť o obranu, získali sme nejaké lopty. Z protiútokov sme zaznamenali body, dostali sme sa do vedenia, ktoré sme si postrážili,“ zhodnotil Svitek druhú konfrontáciu so Šenčurom.

Po najúspešnejšom roku v histórii klubu, kedy sa podarilo získať Slovenský pohár a ligový titul, sa rozhodlo vedenie Rytierov vyskúšať premiérovo aj medzinárodnú súťaž. A zatiaľ to tak vyzerá, že účasť v Alpsko-jadranskom pohári bola viac ako dobrým krokom. Postup do Final Four totiž znamená, že Spišiaci majú v tomto ročníku teoreticky na dosah až tri trofeje.

„Pre klub je to niečo nové. Hneď v prvej sezóne, keď sa klub rozhodol hrať v Alpsko-jadranskom pohári, je tu postup do Final Four. Bola dobrá voľba hrať túto súťaž. Zahrali sme si proti kvalitným družstvám. Ale ešte je to trochu priskoro hodnotiť. Pôjdeme na záverečný turnaj, zabojujeme a uvidíme, čo sa nám ešte podarí,“ myslí si Svitek.

DSC 0024

Už najbližší víkend čaká jeho tím prvý vrchol sezóny, obhajoba Slovenského pohára na Final Four v Leviciach. V marci by sa malo uskutočniť Final Four Alpsko-jadranského pohára a k tomu všetkému je tu ligový finiš. Spišiaci aktuálne okupujú štvrtú priečku. Kľúčová časť ročníka je ešte len pred družstvom.

„Dohrávky nás čakajú, rátame s tým. Dôležité je, aby sme boli zdraví. Aby nás obchádzal koronavírus a aj zranenia. Ak budeme v plnej zostave, sme pripravení sa s nahusteným programom popasovať. Ak nám hocikto vypadne, už môžu nastať problémy. Najdôležitejšie je, aby sme mohli hrať v kompletnom zložení,“ dodal na záver tréner Rytierov.

Foto: Vladimír Dorňák, Branislav Gúgľava