• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jeho návrat na slovenské palubovky vzbudil veľkú pozornosť. Aleksandar Vlahovič si vybudoval v drese Košíc a Interu Bratislava slušné renomé, nadviazať na to chce teraz v Komárne. Za sebou má úvodný zápas, osud mu to zariadil tak, že hral proti klubu, v ktorom strávil najviac času. V rozhovore prezradil detaily z návratu na Slovensko a tiež z fungovania s trénerom Zlatkom Jovanovičom.

Majstrovský titul, ligový bronz a účasť vo finále Slovenského pohára. Vlahovič stihol už toho v našej lige dosť, no predsa sa sem po dvoch rokoch opäť vrátil. „Cítim sa na Slovensku ako doma, prišiel som sem hrať štvrtýkrát. Videl som v pôsobení v Komárne veľmi dobrú príležitosť, byť súčasťou mladého družstva. Necítim sa pri nich starý (úsmev), dobre sa pri nich cítim. Pred príchodom som sa rozprával s trénerom, zapáčila sa mi jeho myšlienka a ciele s týmto tímom. Vnímam, že tu budem zastávať pozíciu jedného z najskúsenejších v družstve. Na Slovensko spomínam vždy v dobrom. Pri návrate je to stále fajn, poznám tímy, hráčov, trénerov a mestá. Nebudem mať v tomto smere problémy s adaptáciou,“ povedal na úvod rozohrávač Komárna.

Osud to zariadil tak, že hneď svoj premiérový zápas v drese BC bol proti Interu Bratislava. Na Pasienkoch odohral Vlahovič necelé tri sezóny, počas nich dosiahol na drvivú väčšinu úspechov. Mal v tomto smere väčšiu motiváciu ako obvykle? „Každý vie, čo pre mňa znamená Inter. Nie je dôvod skrývať niečo takéto. Odohral som za nich krásne dve sezóny. Bol som veľmi rád, že som na zápase stretol Michala Ondruša, Miroslava Páleníka a Jaroslava Murka. Strávil som s nimi fajn čas, po stretnutí sme sa porozprávali a rád som ich opäť stretol. Nemal som však extra motiváciu, bol to pre mňa bežný zápas. Nie som typ hráča, čo by chcel nejakú odplatu proti bývalému klubu, alebo také niečo,“ odpovedal playmaker zo Srbska.

273830507 5488561727837530 4203873088823252601 n

V úvodnom stretnutí pomohol k výhre (79:77) 4 bodmi, 2 doskokmi a 6 asistenciami, no ani zďaleka nebol spokojný so svojim prínosom pre komárňanské družstvo: „Dal som nejakú energiu, ale hral som hrozne. Nedávno som mal problémy s koronavírusom, preto potrebujem nejaký čas na to, aby som sa dostal do formy. Čoskoro budem v poriadku. Dôležité bolo, že sme napokon vyhrali, aj keď sme hrali zle. Ukázali sme charakter, čo je pri výhre kľúčové.“

Zaujímavosťou je, že pri svojom predchádzajúcom pôsobení na Slovensku (v sezóne 2019/2020) zvádzal súboje s vtedajším rozohrávačom Prievidze Zlatkom Jovanovičom. Teraz je v Komárne jeho tréner. „Je to trochu divné samozrejme, ale keď som bol mladší, tak ma učili, aby som bol niečo ako vojak. Teraz je môj tréner, počúvam ho a rešpektujem ho. Patrí to k životu, nikdy neviete, čo prinesie zajtrajšok. Teší ma, akú odvádza s Komárnom robotu. Komárnu plánujem odovzdávať 100 percent na každom tréningu a zápase. Adaptoval som sa rýchlo a bude to už len lepšie,“ vyhlásil Vlahovič.

IMG 9821

Od svojho odchodu z Interu Bratislava hral v Severnom Macedónsku, Bosne a Hercegovine a naposledy v rumunskom Temešváre. Na záver sme sa spýtali, ako sa zmenil „Vlahi“ za dva roky mimo Slovenska. „Vždy odpovedám rovnako, nezmenil som sa, len mám menej vlasov a viac tetovaní (smiech). Cítim sa skvelo, kondične a aj všeobecne. Stále som veľmi mladý,“ uzatvoril s úsmevom rozohrávač Komárna.

Foto: Vladimír Dorňák, Karol Scholtz