• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sen o double môžu Lučenčania aj naďalej snívať. „Pelikáni“ si premiérovo od vstupu do Niké SBL vybojovali miesto medzi najlepšou štvorkou a viacerí, vrátane Lukáša Boleka, si konečne zahrajú o ligové medaily. To všetko prišlo po úspešnom predĺžení vo Svite, vďaka ktorému sa podarilo ukončiť sériu v najkratšom možnom čase.

V Iskra aréne sa len potvrdilo, že sa hosťom vyhráva ťažko. Opäť to bol odlišný duel, ako tomu bolo v stredu v Lučenci. „Vedeli sme, že to bude náročný a hlavne veľmi fyzický zápas, v ktorom sa bude bojovať o každú loptu a tak aj tomu bolo,“ začal s hodnotením krídelník BKM Lukáš Bolek.

O vyrovnanosti zápasu svedčí aj fakt, že ani jeden tím neviedol počas 45 minút o viac ako 8 bodov. Bol to tiež duel dvoch rôznych polčasov, v úvodnom mali navrch Sviťania, v druhom Lučenčania. Hostia mali šancu rozhodnúť už v riadnom hracom čase, ale viaceré možnosti zostali zahodené.

„Myslím si, že v tomto zápase sme robili oveľa viac chýb, ako v prvom stretnutí. Mali sme šancu ukončiť to už v riadnom hracom čase, ale myslím si, že rozhodlo to, ako sme zostali spolu aj v momentoch, keď sme mali hluché momenty. Ukázali sme, aká sme silná partia,“ prezradil Bolek.

Ozdobou počas celého priebehu bol aj súboj rozohrávačov, konkrétne A.J. Waltona a Desure Buieho. Kým playmaker Svitu atakoval výnimočné „quadruple-double“, tak hráč Lučenca si to najlepšie nechal na predĺženie. V ňom zobral zodpovednosť na svoje plecia a len potvrdil, prečo sa stal najužitočnejším hráčom základnej časti. „Určite sa ukázala jeho veľkosť, je zaslúžene MVP. Nie je to však len o ňom, každý vie potiahnuť a hlavne každý hráč vie, akú má v tíme úlohu. Makáme jeden za druhého,“ vysvetlil 24-ročné krídlo.

DSC 107

Odmenou pre všetkých bolo vybojovanie miesta v semifinále. Lučenec si ešte na svojho súpera musí počkať, je však jasné, že to bude jeden z dvojice Komárno - Handlová. Už teraz možno považovať sezónu Lučenca za najúspešnejšiu od príchodu do najvyššej súťaže, ale len pri tomto sa určite nechcú zverenci trénera Daniela Sokolovskeho zastaviť. Pre mnohých to bude prvá možnosť zabojovať o ligovú medailu a po roku sa pokojne môže zopakovať double jedného klubu.

„Je to skvelý pocit, či už pre nás hráčov, trénerov, vedenie klubu, ale myslím si, že aj pre celé mesto. Nechceme sa určite len uspokojiť, chceme ísť čo najďalej, ale zostávame pri zemi. Teším sa na každý zápas a som rád, že mám možnosť zahrať si v semifinále. Som hráč, ktorý vždy hrá na maximum. Rád bránim, teraz je preto motivácia ešte väčšia, lebo budem môcť brániť tých najlepších,“ uzatvoril návrat k sobotňajšiemu večeru Bolek.

Foto: Daniel Faix