• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Svit zatiaľ nenapĺňa predsezónne očakávania, v dôsledku viacerých hráčskych i personálnych zmien sa tím nachádza až v dolnej polovici tabuľky. Krídelník podtatrancov Rilwan Bakare si ale myslí, že súčasný tím patrí do najlepšej päťky.

„V zápasoch odovzdávam všetko, snažím sa o organizovanie a samozrejme hlavnou snahou je vyhrávať,“ odpovedá na otázku, či pociťuje nejaký tlak v tíme Rilwan Bakare. Rodák z Chicaga prišiel do Svitu z druhej nemeckej regionálnej ligy a hneď od úvodu sa vyprofiloval na jednu z kľúčových persón tímu. Ani jeho výkony však zatiaľ nepomohli k tabuľkovému posunu podtatrancov, momentálne sa tím Rudolfa Juga nachádza so štyrmi víťazstvami na šiestom mieste, rovnaký počet víťazstiev má aj Nitra s Karlovkou, preto bude zaujímavé sledovať komu sa podarí v blízkej budúcnosti utrhnúť. Bakare je ale toho názoru, že Svit by mal bojovať v najlepšej päťke. „Prehrali sme niekoľko zápasov, ktoré sme mali vyhrať, ale pracujeme na tom, aby sme boli dobrým tímom. Viem, že čoskoro sa situácia otočí v náš prospech.“ Ako hlavné dôvody doterajších neúspechov uviedol problémy v defenzíve, slabé koncovky zápasov a taktiež nekoncentrovanosť počas celých 40 minút.

„Hráčske zmeny zohrávajú tiež svoju rolu, máme síce v tíme nového krídelníka (Jerrah Young, poz. redaktora), ale ani s ním sa nám nedarí víťaziť,“ dodáva hráč Svitu. Pre trénera Rudolfa Juga je dobrou správou fakt, že Bakare patrí k najužitočnejším hráčom tímu. S priemerom 13.6 bodu je v druhej desiatke najlepších strelcov súťaže, v počte doskočených lôpt je dokonca na piatej pozícii s priemerom 8.0 doskoku. „Povedal by som, že som spokojný so svojimi výkonmi, ale stále je na čom pracovať. Od predsezónnej prípravy som však prešiel dlhú cestu,“ skonštatoval legionár v drese Svitu.

Prestup z druhej regionálnej ligy v Nemecku do najvyššej súťaže na Slovensku si pochvaľuje, ako sám vraví, ide o správny krok v jeho basketbalovej kariére: „Som šťastný, že mi Svit dal šancu obliekať ich dres. Bol to správny krok pre mňa.“ Medzi svoje osobné ciele v aktuálnej sezóne zaradil hráč Svitu zisk väčšieho počtu víťazstiev a postup do vyraďovacích bojov.

FOTO: DANIEL FAIX