• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Hneď v úvode sezóny bol manažment handlovského Baníka nútený pristúpiť k prvým zmenám. Po päťzápasovej šnúre prehier a následnom odchode trénera Bujana, museli "zeleno-čierni" okamžite reagovať. A tak prišiel prvý výraznejší zásah do handlovskej súpisky, ktorú opustil slovinský krídelník Milorad Sedlarevič. Stalo sa tak tesne pred zápasom siedmeho kola, v ktorom sa "baníkom" podarilo uspieť pod košmi Komárna.

Podobne ako trénerská stolička, ani uvoľnené miesto na súpiske nezostalo príliš dlho voľné. Reakcia vedenia handlovského klubu bola chvályhodne rýchla. V priebehu niekoľkých dní prevzal handlovské kormidlo chorvátsky lodivod Toni Radič. Tesne pred štartom ôsmeho kola, ktoré zaháji druhú štvrtinu dlhodobej časti a v ktorom odohrajú Handlovčania svoje druhé banícke derby v sezóne, sa manažment Baníka dohodol s novou hráčskou posilou, ktorá vyplnila prázdne miesto na krídelnom priestore. Tá priletela na Slovensko iba v uplynulú nedeľu z ďalekej Argentíny. "Vedeli sme, že čím dlhšie budeme vyčkávať s hľadaním náhrady na uvoľnenú pozíciu, tým rýchlejšie sa môžeme dostávať do problémov. Nebolo teda na čo čakať a do tímu sme povolali Tomasa Cavallera. Z našej strany nejde len o doplnenie kádra, no od mladého Argentínčana máme vysoké očakávania. Veríme, že mu nepotrvá príliš dlho, aby sa zapracoval do tímu a že sa o jeho výkony budeme môcť hneď od začiatku opierať,” zhodnotil Pavel Procner z MBK Baník Handlová.

Mladý krídelník, ktorý prišiel na Slovensko z druholigového argentínskeho klubu Boca Juniors, zaznamená svoju premiéru v 140. hornonitrianskom derby proti Prievidzi. Na Slovensko priletel iba v uplynulú nedeľu a so svojimi novými spoluhráčmi odtrénoval iba päť tréningov. “Je to pre mňa veľmi náročné obdobie, pretože všetko sa zomlelo veľmi rýchlo. Okamžite po tom, ako ma vedenie handlovského klubu zavolalo, som sadol do lietadla a absolvoval dlhú a náročnú cestu. Na aklimatizáciu v novom prostredí nebol čas a v pondelok ráno som už stál na handlovskej palubovke. Prvé dni som sa zoznamoval so spoluhráčmi a musím povedať, že je v Handlovej vynikajúci kolektív. Verím, že si budem s chalanmi rozumieť aj na palubovke. Je mi jedno, na akej pozícii sa ocitnem, ide mi v prvom rade o tímové výsledky. Slovenskú najvyššiu súťaž som registroval a vedel som, že napriek tomu, že v nej vystupuje iba málo tímov, je veľmi kvalitná. Zaujalo ma najmä to, že sa každý s každým v rámci základnej časti stretáva až štyrikrát. Som si vedomý, že som sem prišiel pomôcť k dosahovaniu lepších výsledkov a urobím všetko preto, aby sa mi to podarilo. Som rád, že premiéru v handlovskom drese zaznamenám v najprestížnejšom zápase súťaže. Verím, že v ňom svojich fanúšikov nesklameme,” vyhlásil nový handlovský krídelník.

Napriek tomu, že mladý, iba 24-ročný Argentínčan s talianskym pasom, pochádza z mesta Buenos Aires, ktoré má cez tri milióny obyvateľov, sa mu Handlová okamžite zapáčila. Ako sám tvrdí, hneď po príchode tu našiel pokoj a kľud. “Je to pre mňa síce veľká zmena, no v Handlovej sa mi okamžite zapáčilo. Je tu nádherné prostredie a stihol som spoznať už aj niekoľko skvelých ľudí. Manažment klubu, tréner, ale aj spoluhráči ma milo a úprimne privítali a každý jeden deň mi pomáhajú cítiť sa v novom prostredí pohodlnejšie,” dodala nová handlovská posila. 

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: fiba.basketball