• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pre fanúšikov Prievidze to bol pred vianočnými sviatkami nečakaný a príjemný darček. Jedna z ústredných postáv minulej sezóny na hornej Nitre, Alonzo Walker, sa vrátil do tímu. Kanadský basketbalista si musí momentálne zvykať na to, že prišiel do rozbehnutého ročníka a jeho úloha zatiaľ nie je taká, ako bola predtým.

Walkerov tohtosezónny debut prišiel na palubovke Levíc, ale oveľa viac pod drobnohľadom bol proti Handlovej. Predsa len, išlo o hornonitrianske derby a hralo sa doma. „Bol to fantastický prvý zápas doma pred našimi fanúšikmi. Skrz ich atmosféru som cítil extra energiu. Už len samotné predstavovanie bolo skvelé, vidiel som mnohé známe tváre, vďaka ktorým som sa cítil komfortnejšie. Bolo fajn k tomu zdolať Handlovú. Je to náš rival, takže o to je to víťazstvo špeciálnejšie,“ prezradila na úvod staronová tvár v drese BC.

V prievidzskom družstve sa udialo počas leta množstvo zmien, na lavičke zostal Krunoslav Krajnovič. Zohral skúsený tréner rolu pri jeho návrate? „Pracovať s trénerom, ktorý chce, aby som sa zlepšoval, bol to jeden z dôvodov môjho návratu. Tréner Krajnovič má zápal pre hru. Okrem toho rozhodla dôvera klubu v moje schopnosti a fanúšikovia Prievidze. Tiež ma podporila rodina. Máme dobrý tím, budeme sa už len zlepšovať,“ odpovedal Walker.

DSC 5976

Po úspešnej baráži s Prievidzou, sa vrátil 26-ročný Kanaďan do svojej rodnej krajiny. V rámci letnej ligy sa upísal Niagare River Lions. „Hrať v podstate dva súťažné ročníky po sebe, nie je jednoduché. S Niagarou sme sa dostali do semifinále. Kanadská liga je stále novou súťažou, jej kvalita sa zlepšuje. Čo sa týka mňa, tak pre moje telo to bolo náročné, ale zvládol som to. Už viem aspoň, ako sa pripraviť na dlhšie sezóny,“ vyjadril sa hráč Prievidze.

Walker začínal túto sezónu na Islande, kde sa podľa jeho slov udiali určité zmeny, ktoré znamenali predčasný koniec. Na hornej Nitre si zatiaľ musí zvykať na odlišnú rolu a tiež minutáž. V priemere hrá necelých 15 minút, v štatistikách mu svieti 5 bodov a 4 doskoky. „Všetko potrebuje čas, musíme mať trpezlivosť a potom to bude v poriadku. Mojim hlavným cieľom s Prievidzou je vyhrávať,“ vyhlásil Walker.

Foto: Lukáš Droppan