Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Keď prichádzal na novembrový reprezentačný zraz tak bol ešte hráčom Basaksehiru Istanbul, medzi zápasmi s Dánskom a Nórskom sa dohodol na kontrakte s Partizanom Belehrad a teraz je späť v Joventute Badalona. Ani tieto presuny nezmenili nič na tom, že Vladimír Brodziansky je opäť pripravený pomôcť Slovensku k víťazstvám a ideálne aj k postupu do kvalifikácie majstrovstiev Európy 2025.

Pre „Brodziho“ to boli turbulentné týždne a mesiace, ale so situáciou sa vyrovnal nad očakávania: „Beriem to tak, ako to je. Všetko sa deje z nejakého dôvodu. Som vďačný za každú skúsenosť, či už Turecko, Partizan Belehrad alebo teraz naspäť v Badalone. Vnímam to pozitívne.“

Do slávneho Partizanu prišiel na trojmesačný kontrakt primárne ako výpomoc pri rozsiahlej maródke podkošových hráčov v tíme. V srbskom veľkoklube sa musel zároveň vyrovnávať s inou pozíciou, ako tomu bolo v doterajších pôsobiskách. „Dalo mi to veľa. Trénoval som s veľkými hráčmi, koučom bol Željko Obradovič, takže skvelá skúsenosť. Bolo to moje prvé euroligové angažmán,“ vrátil sa Brodziansky k času v Belehrade.

Vo februári prišiel po necelom roku návrat do Španielska, okľukou si navliekol opätovne na seba dres Badalony. Za sebou už má napríklad „slovenský“ duel proti Ulmu, na ktorého lavičke sedí v pozícii hlavného trénera Anton Gavel a tiež Španielsky pohár, v ktorom sa pred domácimi fanúšikmi nepodarilo postúpiť do finále. Podstatné je, že hneď od začiatku je Brodziansky pevnou súčasťou tímu. „Bolo to trochu jednoduchšie, poznal som väčšinu hráčov a trénerov. Hráme v podobnom systéme, nezmenilo sa toho veľa oproti minulému roku. Som rád, že som tam, kde ma chcú. Trochu som sa rozohral, aby som prišiel pomôcť. Hádam sa nám podarí postúpiť,“ uviedol reprezentant Slovenska.

DSC 6307

Teraz je pripravený pomôcť aj nášmu výberu, ideálne dvoma víťazstvami a postupom do hlavnej kvalifikácie ME 2025. „Nie je to už v našich rukách, my môžeme kontrolovať to, čo môžeme kontrolovať. Do každého zápasu pôjdeme s tým, že ho chceme vyhrať a dúfam, že Severné Macedónsko prehrá. Treba hrať našu hru, sústrediť sa, dať do toho všetko a pobiť sa o víťazstvo,“ vyhlásil Brodziansky.

Výber Aramisa Nagliča si musí poradiť vo februári najmä s absenciou rozohrávača Mária Ihringa: „Bude to ťažšie. Mário je skvelý hráč, my dvaja máme skvelú spoluprácu, keďže sme už pár rokov v reprezentácii spolu zažili. Je tu mnoho hráčov, ktorí sa ho pokúsia nahradiť.“

Práve na rozohrávke bude náš najbližší súper, Severné Macedónsko, oveľa silnejší ako tomu bolo v prvom vzájomnom meraní síl. Expresne rýchlo totiž dokázali naturalizovať amerického rozohrávača a v súčasnosti tretieho najlepšieho strelca Ligy majstrov, T.J.-a Shortsa. „Dopad na družstvo sa dá chápať, je to dobrý hráč. Pre nich je to super, pre nás veľmi nie (úsmev),“ dodal na záver „Brodzi“ pred stretnutím, ktoré by Slovensko potrebovalo vyhrať o 5 a viac bodov.

Foto: Lukáš Droppan