Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Mimo Svitu je momentálne družstvom s najlepšou formou v Niké SBL Lučenec. „Pelikáni“ sa otriasli z neúspechu na Slovenskom pohári, v lige sa štverajú tabuľkou smerom nahor, aby v prvom kole play off začínali doma. Lídrom na rozohrávke a aj bodovo je Tyrik Armstrong, ktorý verí, že spolu so spoluhráčmi môžu dosiahnuť niečo významné.

Po najúspešnejšej sezóne Lučenca od príchodu do najvyššej súťaže, to rozhodne nebola pre fanúšikov a klub prechádzka ružovou záhradou. Výmena trénera, odchod až 5 legionárov a výsledkové výkyvy, to všetko sa udialo od septembra. Situácia sa utriasla a „pelikáni“ sú evidentne na správnej ceste. Víkendový úspech proti Komárnu ich vyniesol na 4. pozíciu, čo by v prvom kole vyraďovačky znamenalo, že prvý a prípadný tretí zápas sa uskutoční v lučeneckej ARENE.

„Samozrejme, radi by sme boli vyššie, ale ja som zvyknutý na podcenenie a to, že sa s niekým nepočíta. Z tohto pohľadu to beriem ako výzvu. Potrebovali sme čas a trpezlivosť, udialo sa mnoho zmien. Na konci dňa sme v play off a máme šancu na niečo dosiahnuť,“ myslí si Armstrong.

Pre 24-ročného rozohrávača je to ešte len druhá profesionálna sezóna, ale po solídnom rozbehu vo Veľkej Británii, patrí aj na Slovensku k najlepším na svojom poste. Priemerne má v zápasoch na svojom konte takmer 16 bodov, 6 asistencií a 2 zisky. To ho radí medzi strelcami tesne za top 10, v asistenciách je dokonca tretím najlepším spomedzi aktívnych hráčov.

IMG 7300

„Považujem sa za playmakera. Rovnako rád skórujem, ako posúvam loptu, takže sa v tom snažím nájsť balans. Na svoje štatistiky nepozerám, snažím sa hrať čo najlepšie a pomôcť tímu, kde to je potrebné. Myslím si, že viem zapnúť ešte na vyšší level, aby som bol pre toto družstvo prospešný,“ prezradil rozohrávač Lučenca.

U Armstronga je to aj určitá náplasť za veľmi krátke angažmán v Saudskej Arábii, ktoré trvalo len 3 zápasy. S Lučencom chce teraz dokázať, že predošlý rok nebol náhodou. „Saudská Arábia bola pekná, dobrá skúsenosť, ale hlavne som sa viac dozvedel o biznisovej stránke basketbalu, čo mi ale z dlhodobého hľadiska môže pomôcť v mojej kariére. Teraz som nesmierne rád, že som tu v Lučenci a môžem hrať hru, ktorú milujem. Som za to vďačný,“ vyhlásil Armstrong.

IMG 7147

Už teraz môže považovať svoju basketbalovú cestu za úspešnú, z nižšej univerzitnej JUCO divízie sa dostal do NCAA a úspešne naštartoval aj svoju profesionálnu kariéru. A svojou hrou a výkonmi to vyzerá, že by sa aj v ďalších rokoch mohol pohybovať po basketbalových palubovkách.

„Vnímam to ako požehnanie. Môžem cestovať do rôznych krajín, aby som robil to, čo mám rád, to je o samo o sebe skvelou skúsenosťou. Osobnostne rastiem a uvidíme, čo z toho bude v budúcnosti,“ dodal na záver 24-ročný Američan.

Foto: Vladimír Dorňák