• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prievidza si zabezpečila istotu účasti v tohtoročnom play off najlepším možným spôsobom, nepriaznivú šnúru prehier ukončila úspechom u už istého víťaza základnej časti, Spišských Rytierov. Tréner Krunoslav Krajnovič v rozhovore zhodnotil tento zápas, prezradil, čo pre klub znamená návrat do play off a aké má jeho tím v tejto časti sezóny ambície.

Prievidza by si návrat do bojov o majstrovský titul užila v stredu večer aj tak, keďže regionálny rival z hornej Nitry, Handlová, podľa očakávania neuspel v Leviciach, ale BC potešilo svojich priaznivcov cenným úspechom na Spiši. Po 4 prehrách za sebou to bola správna náplasť za niektoré zápasy.

„Naša forma sa začala dvíhať od Vianoc. Zápasy sme prehrávali najmä kvôli zlej disciplíne v útočnej fáze hry, mali sme zlé individuálne riešenia situácií a ani v obrane to nefungovalo tak, ako by sme chceli. Niektoré nesprávne veci sme robili aj v zápase v Spišskej Novej Vsi. Rozoberieme si to v príprave na sobotný zápas s Levicami. Do zápasu pôjdeme naplno, určite nebudeme rozmýšľať nad ničím iným ako nad víťazstvom,“ sebavedomo vyhlásil tréner Prievidze.

Spišskí Rytieri už išli do domáceho stretnutia s Prievidzou s istotou nasadenej jednotky do play off. Víkendové dvojnásobné predĺženie v Leviciach si vybralo svoju daň, do duelu nezasiahol Adam Antoni a Tomáš Mrviš, ku ktorým sa ešte pridal Patrick McGlynn a Vlatko Granič. Prievidžania tohto faktu naplno využili, keď po väčšinu minút vyhrávali. Navyše stanovili nové tohtosezónne maximum v úspešných pokusoch za 3 body, 18 ich premenili.

DSC 6608

„Do Spišskej Novej Vsi sme išli s cieľom vyhrať. Nevedeli sme o problémoch Spišiakov, že niektorí hráči sú chorí. K stretnutiu sme pristúpili zodpovedne. Zápas by bol nepochybne náročnejší, keby hrali domáci v plnom zložení. Faktom je, že sa nám darila streľba spoza trojkového oblúka. Celkovo je naše percento streľby na dobrej úrovni najmä vtedy, keď si vieme posúvať loptu až do otvorených pozícií. Vtedy sa percento premenených pokusov výrazne zlepšuje,“ myslí si Krunoslav Krajnovič.

Jeho tím musel pred rokom zažívať ťažké momenty, keď o účasť v Niké SBL bojoval s družstvami z druhej najvyššej súťaže. V tejto sezóne si prinavrátil výsledkové sebavedomie a nebyť niekoľkých nevydarených koncoviek, pokojne sa v tabuľke mohol nachádzať aj na vyššej, ako na 7. priečke.

DSC 6008

„Postup do play off beriem veľmi pozitívne, bol to náš cieľ. Trošku ma mrzia niektoré prehraté zápasy, ktoré sme mali dobre rozohraté. Ak by sme ich vyhrali, mohli sme rozmýšľať aj nad lepším umiestnením po základnej časti, akým je siedme miesto. Vzhľadom na to, ako sme skladali mužstvo, to musíme brať realisticky. Máme najvyššiu návštevnosť v lige, čo ma veľmi teší. Ľudia oceňujú našu snahu aj keď výsledky niekedy fanúšikov nepotešia,“ uviedol „Kruno“.

O ich súperovi v prvom kole play off rozhodne až záverečné kolo základnej časti. Je isté, že to bude jeden z dvojice Svit a Levice, a tiež to, že úvodný zápas začnú vonku. Bližšie je k tomu aktuálne podtatranský klub. „Súpera do play off si určite nevyberáme. My ideme do zápasu s Levicami s cieľom vyhrať. Kto bude naším súperom v prvom kole play off, sa ukáže po sobotných zápasoch. Tešíme sa na play off. Budeme zo všetkých síl bojovať o postup do semifinále,“ uzatvoril Krajnovič rozhovor.

Foto: Lukáš Droppan