Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Pre hráča zo zahraničia nie je jednoduché stotožniť sa s úlohou, že do zápasov vo väčšine prípadov naskakuje z lavičky. Demarkus Stuckey to v Komárne obrátil na svoju výhodu, keď nie raz takto dopomohol tímu k víťazstvu. Aj preto začínajú „diabli“ play off doma a ich rozohrávač získal ocenenie pre najlepšieho striedajúceho hráča základnej časti.

Stuckey bol v doterajšej profesionálnej kariére často v úlohe jedného z hlavných rozohrávačov tímu. To sa v Komárne pre 27-ročného basketbalistu zmenilo, no jeho prístup a nasadenie v zápasoch zostalo totožné. Platí to aj číselne, adaptácia na novú úlohu mu priniesla doteraz celkový priemer takmer 16 bodov, 4 doskokov a 4 asistencií na zápas.

„Je to fajn dosiahnuť na individuálne ocenenie. Beriem to ako odmenu za robotu, ktorú som v posledných rokoch vložil do toho, aby som sa zlepšil. Je to tiež veľká satisfakcia,“ prezradil na úvod Stuckey. Zároveň sa vyjadril tiež k úlohe v rámci družstva: „Nebolo to pre mňa ťažké, pretože tréner mi dôveruje v kľúčových okamihoch zápasov, aby som to zobral na seba a strieľal, čím mám vplyv na víťazstvá.“

Pri jeho minutáži nie je vidieť, že by naskakoval z lavičky, ale často bol viac ako viditeľný pri dôležitých okamihoch v zápasoch. Často bol strojcom obratov, respektíve rozhodujúcich bodových šnúr, ktoré napokon doviedli Komárno k 4. miestu po základnej časti a do semifinále Alpsko-jadranského pohára.

DSC 0485

„V predchádzajúcich rokoch mojej kariéry som sa musel adaptovať na situácie, ktoré úplne neboli v mojich plánoch, ale nikdy som sa nesťažoval. Snažím sa hrať basketbal a vychádza to. Som rád, keď môžem naskakovať z lavičky, pretože vidím, že čo potrebuje zmeniť a ako sa môžem vložiť do zápasu, aby som mal na to vplyv,“ uviedol Stuckey.

„Diabli“ mali síce ťažší rozbeh do svojej druhej sezóny v Niké SBL, ale opäť nie sú ďaleko od toho, aby to skončilo ďalšou medailou. Hlavne doma dokázali poblázniť publikum a ako už bolo tradíciou v minulosti, na juhu Slovenska sa len tak nevyhráva.

DSC 0528

„Mal som vysoké očakávania, ktoré sa napokon potvrdili. Chceme z nich vyťažiť v play off, máme v ňom pred sebou hlavnú métu – získať majstrovský titul. Čo sa týka mňa, tak som hrdý na to, čo sa mi doteraz podarilo a bol by som rád, keby to má ešte peknú bodku,“ vyhlásil rozohrávač Komárna.

Prvý krok už môže urobiť so spoluhráčmi v sobotu, kedy začína séria prvého kola play off s Lučencom: „S Lučencom sme počas sezóny bojovali. Budeme pripravení a chceme úspešne vstúpiť do tejto série.“

Foto: Lukáš Droppan