• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pod vedením Ľubomíra Urbana získava čoraz viac priestoru v tíme žlto-čiernych 26-ročný krídelník Jaroslav Musil. Ten sa skúsenému kormidelníkovi odvďačil 16 bodmi vo včerajšej predohrávke proti Karlovke.

Včerajšia predohrávka 27. kola priniesla ďalší z rady súbojov medzi bratislavskými celkami. Podobne ako v predošlých prípadoch sa tešili aj tentoraz z víťazstva hráči Interu. Aj napriek oklieštenej zostave sa podarilo momentálnemu lídrovi súťaže zvíťaziť nad Karlovkou pohodlne 104:72. Divákov na Pasienkoch potešil najmä výkon člena domácej zostavy Jaroslava Musila. Počas takmer 19 minút na palubovke mu len jediná strela nepadla do koša, nakoniec sa mu podarilo zaznamenať 16 bodov a 1 asistenciu. „Včerajší duel s Karlovkou bola povinná jazda, súpera sme museli zdolať. Kľúčom bolo nastaviť hru v náš prospech, čo sa nám od začiatku zápasu podarilo. Rozhodla dobrá agresívna obrana a tímová hra. Síce prvé strely nepadli, ale potom sme to rozbehli a my sme si nastavili tempo hry,“ zamyslel sa po zápase hráč Interu.

Musil si 16 bodmi v zápase s Karlovkou vytvoril nové strelecké maximum v najvyššej súťaži, čím zároveň vyrovnal aj svoje maximum v drese Interu, ktoré sa datuje ešte k 25. marcu 2012, kedy v rámci českej NBL zaznamenal rovnaký počet bodov proti Ostrave. „Včera som sa cítil fajn, ako aj posledné zápasy. Veril som si, ale to, že som dal 16 bodov neznamená pre mňa nič, skôr to znamená len toľko, že som mohol pomôcť tímu, za čo som rád,“ zhodnotil rodák z Bratislavy. S príchodom nového kormidelníka na Pasienky sa výrazne zvýšila aj využiteľnosť dlhoročného člena žlto-čiernych v zápasoch. „Veľmi ma teší, že dostávam od trénera príležitosť, snažím sa neustále zlepšovať. Pracuje sa mi s ním super. Som rád, že máme za trénera Slováka, jeho filozofia mi vyhovuje,“ vyjadril sa na margo trénera Urbana 26-ročný hráč. Musil bude mať už dnes ďalšiu možnosť odvďačiť sa trénerovi Urbanovi za príležitosť, Interisti sa predstavia na palubovke poslednej Spišskej Novej Vsi.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK