• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred niekoľkými dňami prebehla v košickom tíme hráčska výmena, na poste rozohrávača vymenil Raya Jonesa rodák z Nového Sadu Aleksandar Vlahovič. S novým družstvom sa pomaly zžíva, v hernom systéme býkov si hľadá svoje miesto.

Kým vo svojom debutovom zápase jeho 6 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky nestačilo v konečnom meraní na družstvo Interu, tak pod Tatrami to bola už v podaní nového rozohrávača Košíc iná káva. Vlahovič začínal ako člen základnej päťky a mal po víťazstve 84:74 nad Svitom patričný podiel na cennom zisku dvoch bodov. „Vo Svite neboli dôležité moje body, ale predovšetkým skutočnosť, že sme dokázali zmazať desaťbodový náskok súpera. To bol hlavný odkaz zápasu vo Svite,“ vrátil sa k sobotňajšiemu duelu srbský rozohrávač. Proti Nitre sa mu síce herne príliš nedarilo, dôležitý však bol zisk dvoch bodov a hladké víťazstvo nad tímom spod Zobora. „Bol to ľahký zápas, ale snažili sme sa hrať rovnako poctivo ako vo všetkých predošlých stretnutiach. Každý kto nastúpil na palubovku zo seba vydal to najlepšie a ukazuje to i výsledok. Pre všetkých členov tímu to bola dobrá príležitosť zahrať si,“ zhodnotil utorňajší zápas Aleksandar Vlahovič.

Vlahovič sa počas sezóny rozhodol opustiť rady srbskej Subotice, kde patril k lídrom tímu. Prečo sa tak rozhodol? „Oslovil ma ľudia z košického klubu a pri rozhodovaní mi pomohli viacerí ľudia, ktorí poznali tunajšiu ligu i prostredie v klube. Poznal som sa napríklad so Sašom Avramovičom, ktorý mi dodal cenné informácie. Povedal som si teda, že to skúsim a zatiaľ som naozaj spokojný,“ odpovedá čerstvá akvizícia Košíc. Nový rozohrávač v tíme Štefana Sviteka naskočil do rozbehnutého vlaku a hneď od úvodu si vyslúžil solídnu porciu minút od skúseného trénera býkov. „Nezáleží na tom, kto je na palubovke, dôležité je jedine to, či zvíťazíme. To isté platí o bodoch. Raz potiahne jeden, inokedy druhý. Nikto z nás nemôže pozerať na seba, prioritou je vždy tím,“ myslí si Vlahovič. Po troch zápasoch si zatiaľ rozohrávač Košíc netrúfol hodnotiť úroveň slovenskej ligy, ale myslí, že ide o súťaž porovnateľnú s viacerými okolitými krajinami. Zároveň tiež dodal, že najviac je zvedavý na play-off, keďže to je vždy iná súťaž. S akými cieľmi prišiel bývalý mládežnícky reprezentant do kádra nováčika? „Nie som človek, ktorý niečo sľubuje, pretože splnenie žiadneho sľubu sa nedá vopred garantovať. Poďme krok po kroku. Uvidíme, kam sa až dostaneme,“ uviedol na záver Vlahovič.

FOTO: PETER JESENSKÝ