• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po troch štvrtinách základnej časti sú stále najväčším prekvapením výkony Levických Patriotov, ktorý sú pod vedením trénera Tea Hojča na vynikajúcom treťom mieste. Svoj podiel na úspechoch má aj legionár v službách Levíc George Valentine.

Patrioti síce prišli v tretej štvrtine základnej časti o svoju domácu neporaziteľnosť, ale mrzieť ich to určite nemusí, keďže svojimi výkonmi udivujú aj naďalej basketbalových fanúšikov. Víťazstvom na palubovke Svitu potvrdili tretiu pozíciu, ktorú by im pred sezónou tipoval len málokto. „Svit je veľmi ťažkým súperom, ktorý sa po posilnení o niekoľko hráčov ešte zlepšil. My sme však ostali koncentrovaní po väčšinu zápasu a v závere sme premenili niekoľko dôležitých útokov, čo nám prinieslo víťazstvo, z ktorého som šťastný,“ vyjadril sa k sobotňajšej výhre levický pivot George Valentine. Ziskom dvoch dôležitých bodov si Levičania zapísali už v poradí sedemnástu výhru v tejto sezóne, ktorá ich momentálne radí na tretie miesto v tabuľke a tiež zaručuje prípadnú výhodu domáceho prostredia v zápasoch play-off. Aj napriek tomu nie je Valentine úplne s touto pozíciou spokojný: „Som veľmi šťastný za tretie miesto, ale nie som spokojný, pretože nie sme na prvom mieste. Stále môžeme vylepšiť našu pozíciu v tabuľke, musíme sa o to posnažiť.“

Viacerých fanúšikov tiež zaujíma tajomstvo úspechu Levických Patriotov v tejto sezóne. „Sme úspešní vďaka tomu, že sa držíme našej hry a zápasových plánov. Tréner nám dáva určité pokyny, ktoré sa snažíme dodržovať,“ odpovedá 27-ročný pivot. Levickému manažmentu vyšiel pred touto sezónou ťah v podobe angažovania Valentinea. Ten sa aj napriek vážnejšiemu zraneniu, dokázal vrátiť do formy, ktorá ho zdobila v rakúskom Gmundene. S priemerom takmer 10 bodov na zápas sa radí medzi najlepších strelcov tímu a v počte doskočených lôpt je dokonca medzi najlepšou päťkou celej ligy. „Chcel by som poďakovať Bohu, ktorý mi pomohol uzdraviť sa a hrať opäť hru, ktorú milujem,“ vyjadril sa levický center. Podobne ako aj na ostatných, tak aj na Levice čaká náročný záver základnej časti, ku ktorímu treba pripočítať ešte účinkovanie v Alpsko-adriatickom pohári. V nadnárodnej súťaži sa Patriotom darí nad očakávania, pred záverečným domácim duelom s rakúskym Traiskirchenom môžu reálne pomýšľať na druhé miesto v skupine A. „Naše ciele sa nemenia. Musíme ísť do každého zápasu tak, ako keby bol náš posledný a samozrejme držať sa zápasového plánu. O pohári ešte moc nebola reč, ale na každý ďalší zápas sa poctivo pripravujeme, pretože chceme dať zo seba to najlepšie. Účasť na Final Four by bola skvelá, keďže ide o neslovenskú súťaž, ale ideme od zápasu k zápasu. Cieľom je ostať koncentrovaní a mentálne pripravení,“ uzavrel rozprávanie George Valentine.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN