• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zaplnená levická hala zažila ďalší basketbalový sviatok, v 29. kole prišlo v dobrej forme hrajúce Komárno, ktoré chcelo vyhrať jednu z kľúčových bitiek o tretie miesto. Levičania však potvrdili dobrú formu pred domácim publikom, vďaka čomu vyhrali 75:66.

Komárno neostalo zaskočené z dobrého úvodu domáceho tímu, šnúru 10 bodov v rade zastavil oddychový čas, po ktorom sa priebeh hry výraznejšie vyrovnal. „Pripravovali sme sa ako obvykle, ale mali sme pred zápasom veľkú motiváciu, keďže bojujeme s nimi o tretie až štvrté miesto,“ vyjadril sa Marko Stojadinovič. Tieto slová potvrdil tiež aj levický kormidelník Teo Hojč: „Na každý zápas sa pripravujeme rovnako. Pre nás je každý zápas náročný a každý berieme s úplnou vážnosťou.“

Levice ostali pri svojej hre, ktorá ich zdobí celú sezónu – z dobrej obrany prechádzali do útoku, kde dokázali, že majú dobrých a produktívnych strelcov. Väčšina prvého polčasu bola vyrovnaná, ale o čosi spokojnejší odchádzali do šatní domáci, ktorí vyhrávali rozdielom jedného koša. Po prestávke však vycítili Patrioti šancu, sériou niekoľkých dôležitých striel sa utrhli od súpera a získali vyše 10-bodové vedenie. „Prvý polčas sme hrali dobre, ale nepremenili sme voľné strely. V druhom polčase sa to zmenilo, sám som premenil dve dôležité trojky, k tomu sa pridal Miňo Žiak, vďaka čomu si myslím, že sme celý zápas hrali dobre,“ myslí si pivot Levíc.

Svoj názor na druhý polčas poskytol aj tréner Levíc: „V podstate sme nezmenili nič také, pretože si myslím, že prvý polčas bol pod našou kontrolou. V druhom polčase som povedal chlapcom, aby boli sebavedomí pri voľných strelách. Tie nám pomohli k tomu, aby sme si začali veriť. Ak chcete vyhrať taký zápas ako je tento, tak musíte dať niekoľko dôležitých a ťažkých striel. Mali sme šťastie, že sme ich premenili, ale vieme, že máme v tíme niekoľko dobrých strelcov, takže pre mňa nie je prekvapením, lebo viem, že tie strely dokážu dať.“ Lenže ani 17-bodový náskok v záverečnej štvrtiny neznamenal pre Patriotov hladký koniec. Niekoľkými zbytočnými chybami umožnili majstrovi predviesť v závere takmer dokonalý obrat. Ako dôležitá sa ukázala trojka v podaní Grangera, ktorá znamenala víťaznú definitívu pre domácich. „Čo sa stalo? Komárno je dobrým tímom, ktorý bojuje. Hrajú podobne ako pred koncom - ako vojaci, až do konca. V podstate ide o rovnaký tím aj v tejto sezóne, vždy treba s nimi počítať. Trochu sme sa prestali sústrediť, spanikárili sme, ale našťastie náskok bol dostačujúci, aby sme to dotiahli do víťazného konca,“ povedal k záverečnej štvrtine Teo Hojč.

Levice zvládli s Komárnom dôležitý duel, po výhre 75:66 sú na treťom mieste a tromfy sú na ich strane. „Veľké víťazstvo, ktoré je pokračovaním našej dobrej hry na domácej palubovke. Komárno je minuloročným majstrom, takže bolo jasné, že to nebude ľahké. Hrali sme fakt dobre v defenzíve, možno najlepšie za celú túto sezónu. Chcel by som poďakovať celému tímu aj trénerom za toto víťazstvo,“ ďakoval domáci pivot, ktorý zároveň dodal, že toto víťazstvo má pre nich veľkú cenu: „Áno, samozrejme, že nám toto víťazstvo pomohlo. Chceme pokračovať v tejto hre, môžeme sa ešte zlepšovať.“ Aj napriek zisku dvoch bodov sa podľa levického trénera nič nemení: „Nedostávame sa po víťazstvách do eufórie, rovnako sa nedostávame do depresie po prehre. Stojíme na zemi, vieme čo dokážeme, vieme v čom sme dobrí, v čom nie sme. Ostávame sústredení, tvrdo trénujeme a ideme od zápasu k zápasu.“

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN A KAROL SCHOLTZ