• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ambiciózny nováčik z Košíc má už základnú časť za sebou, momentálne preto hráči, na ktorom mieste sa umiestni a kto bude ich štvrťfinálovým súperom. O doterajšom hodnotení sezóny sme sa rozprávali s Reginaldom Keelym.

Do metropoly východu prišiel na začiatku sezóny a hneď vo svojom prvom súťažnom zápase dal 23 bodov. Od tohto momentu až doteraz sa americký pivot radí medzi kľúčové persóny košického kádra. „Som rád, že som sa rozhodol pre Košice. Je tu veľmi dobré vedenie klubu, preto aj čas, ktorý tu trávim, hodnotím pozitívne. Mesto sa mi tiež páči,“ hodnotí svoje predsezónne rozhodnutie Reginald Keely.

Pohodu v tíme nováčika potvrdzujú aj štatistiky z aktuálnej sezóny, Keely je s priemerom 14.1 bodu na zápas na deviatom mieste medzi strelcami, v počte doskokov je dokonca šiesty a je tiež tretím najlepším blokárom súťaže. „Teší ma môj úspech, ale ani zďaleka nie som spokojný s mojim výkonom. Určite dokážem hrať lepšie, preto pred play-off na sebe ešte musím zapracovať,“ konštatuje košický pivot.

Košickí býci zakončili základnú časť s bilanciou 21 výhier a 11 prehier, ale už teraz je isté, že do play-off nepôjdu s výhodou domáceho prostredia. „Počet výhier je potešujúci a rád by som zabojoval o čo najvyššiu pozíciu, ale patrí nám po základnej časti piate miesto, preto musíme bojovať. Doma sme túto sezónu hrali veľmi dobre, výhoda prostredia by prišla vhod,“ skonštatoval Keely. Amerického legionára sa nedotkli novoročné zmeny tímu, ale ako hovorí, svoj dôvod mali: „Nerád hovorím o rozhodnutiach vedenia klubu, ale môžem povedať, že každý si svoju šancu byť súčasťou klubu vážil. Každý sa tu snaží urobiť maximum, aby sme dosiahli náš cieľ, ktorým je zisk titulu.“

Nováčik odohral svoj záverečný duel už 17. februára a pred prvým štvrťfinálovým zápasom má takmer trojtýždňovú prestávku. Ako ju trávi samotný hráč? „Veľa času trávim v hale. Vždy je totiž možnosť byť lepším a chcem by pred play-off v čo najlepšej forme. Mimo tréningov trávim čas so spoluhráčmi alebo prezeraním rozhovorov a rôznych videí.“ Aj napriek dlhej prestávke a umiestneniu je cieľ Košíc v play-off jednoznačný. „Titul,“ vyhlásil sebavedomo Keely.

FOTO: PETER JESENSKÝ