• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred koncom základnej časti sa Inter Bratislava prekvapilo posilnil ešte o jedno meno, keď do tímu Ľubomíra Urbana prišiel skúsený srbský rozohrávač Nemanja Marič. So žlto-čiernymi by sa rád na konci sezóny radoval z prvého titulu v jeho doterajšej kariére.

Nemanja Marič nie je pre basketbalových fanúšikov neznámym menom, 32-ročný hráč sa pred dvoma rokmi upísal Nitre, s ktorou prekvapujúco vypadol už vo štvrťfinálovom súboji s Komárnom. „Mohli sme dosiahnuť viac, preto som cítil, že mi tu ostali isté nedoriešené veci,“ spomína na svoje prvé pôsobenie na Slovensku momentálny hráč Interu. Marič sa dohodol s vedením Interu na kontrakte v posledný deň prestupového termínu. „Môj manažér mi zavolal, že Inter má o mňa záujem. Zdalo sa to ako dobrá voľba, keďže Inter má dobrú reputáciu. Klub by rád získal titul, čo tiež pomohlo k rozhodovaniu. Plus som poznal trénera Urbana,“ prezradil viac o svojom rozhodovaní Nemanja Marič.

Skúsený krídelník začínal sezónu v estónskom Rakvere Tarvas, kde však nečakane na konci minulého roka skončil. „V Estónsku sme mali problém s pracovným povolením, ktoré sa týkalo srbských hráčov. Klub sa o tieto veci nedokázal včas postarať,“ ozrejmil situáciu Marič. Za Tarvas odohral celkovo 18 zápasov s priemerom vyše 8 bodov, 4 doskokov a 4 asistencií na zápas.

Po náhlom konci podľa vlastných slov čakal na dobrú ponuku, ktorú mu však sťažili zdravotné problémy. V jeho bohatej basketbalovej kariére zatiaľ nemá vyplnenú jednu podstatnú kolónku – zisk majstrovského titulu. „Verím, že cieľom každého basketbalistu počas kariéry je zisk titulu. Družstvo má veľký talent, ale aj skúsenosti,“ myslí si srbský rozohrávač.

Debut Mariča v drese Interu sa uskutoční pravdepodobne v prvom štvrťfinálovom stretnutí s Karlovkou. „Dúfam, že zapadnem. Moja všestrannosť ma robí užitočným hráčom na oboch stranách palubovky. Oproti Nitre má čaká odlišná rola v tíme. Uvidíme, v čom budem najviac efektívny a nápomocný tímu. Toto je na trénerovi,“ konštatuje Marič. Najnovšia akvizícia Interu má jasné ambície v play-off: „Pomôcť tímu k víťazstvám a zisku titulu.“

FOTO: PETER BARÁTH A MARTIN ŠOPINEC