• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na Pasienky prišiel srbský krídelník Nikola Cvetinovič tesne pred začiatkom Budiš Slovenského pohára. Po pomalšom rozbehu sa zapracoval do tímu Ľubomíra Urbana a v play-off sérii s Karlovkou ukázal, že je platným hráčom Interu.

Cvetinoviča sezóna začala v litovskej Džukiji, za ktorú však odohral len dva zápasy. „Nedohodli sme sa s vedením klubu. Snažili sme sa situáciu vyriešiť, ale neprišla zhoda na finančných detailoch. Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli túto situáciu uzavrieť mojim odchodom,“ spomína krídlo žlto-čiernych. Po dlhšom hľadaní na prelome januáru a februára rozhodol podpísať kontrakt s Interom. Ako sám vraví, bol veľmi prekvapený úrovňou profesionality v klube. „Je to pravdepodobnejšie oveľa profesionálnejší klub, v akých som doteraz pôsobil,“ dodal k tejto téme samotný hráč.

Premiéru v drese Interu zažil na Budiš Slovenskom pohári, na ktorom sa nakoniec zverenci Ľubomíra Urbana tešili z celkového triumfu. „Prišiel som, videl som a zvíťazil som,“ konštatuje s humorom Cvetinovič. Po prvých minútach naplno prejavil svoje kvality v zápase so Spišskou Novou Vsou, kde zaznamenal 19 bodov a 7 doskokov. Momentálne má za sebou Cvetinovič 9 zápasov s priemerom 9.2 bodu, 3.6 doskoku a 1.3 zisku na zápas. „Som spokojný. Hneď od môjho príchodu mi dal tréner najavo, že so mnou ráta, preto som už aj na pohári nastúpil. Prišiel som tesne pred začiatkom Budiš Slovenského pohára, takže som mal iba málo času na zoznámenie sa s hráčmi, tímom. Teraz to však ide správnym smerom, čaká nás semifinále, kde verím, že budem môcť pomôcť tímu k víťazstvám,“ povedal na tému svojich doterajších výkonov 27-ročné krídlo.

Vo štvrťfinále Inter zvládol bratislavské derby s Karlovkou, proti ktorej si v najkratšom možnom termíne zabezpečili postup do semifinále. „Vyhrať 3:0 sériu nám pomôže k zvýšeniu sebadôvery. Ak budeme hrať dobre, tak ktokoľvek bude mať s nami veľké problémy. V našom kádri máme viacero dobrých hráčov, hlavne bratov Rančíkovcov. Taktiež máme aj skúsenosti, či už v Marivoči, Miloševičovi alebo Subotičovi. V neposlednom rade netreba zabudnúť na mladíkov, preto si myslím, že sme ako celok dobrý tím. Máme veľkú šancu vyhrať všetko,“ povedal Cvetinovič, ktorého neprekvapila úroveň Eurovia SBL: „Pretože som už hral v Čechách (za tím Mmcité Brno v sezóne 2013/14, pozn. redaktora), tak môžem povedať, že úroveň súťaže už dlhšiu dobu rastie.“

Podobne ako klub, tak aj samotný hráč má v tejto sezóne len tie najvyššie ambície: „Určite je to zisk titulu. Už sme vyhrali pohár a myslím si, že máme fakt dobrú šancu. V podstate je všetko v našich rukách, aj napriek silným súperom, ktorí na nás čakajú.“

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK