• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Len týždeň vydržala Prievidza na prvej pozícii a už ju musela znova prepustiť bratislavskému Interu. „Baníci“ totiž v šlágri 18. kola nestačili na Komárno a podľahli mu 68:76.

Vstup do stretnutia mali pritom „baníci“ priam perfektný, viedli 16:2, hrali uvoľnene, no pritom umne a organizovane, v obrane domácim prakticky nič nedovolili. Lenže T. J. Bannister potvrdil, že nie je len taký tuctový „import“, ale skutočný líder. Prevzal na seba zodpovednosť a aj vďaka jeho snahe sa Komárňania postupne začali preberať z mrákot po úvodnom knokaute. Ešte do konca prvej štvrtiny znížili na 13:22.

Hoci v úvode druhej desaťminútovky Prievidza znova viedla dvojciferným rozdielom (najviac 32:19 v 15. min), Komárno zabralo a do prestávky znížilo na rozdiel jediného (dvojbodového) koša! Mohlo byť len o bod, keby Saša Jankovič premenil aj druhý trestný hod. Príliš ho to ale mrzieť nemuselo.

Po prestávke sa Komárno po trojke Mareka Kozlíka ujalo vedenia 41:40. Od tohto momentu akoby bolo na ihrisku už iba jedno družstvo – domáci MBK Rieker COM-Therm. Na konci tretej periódy už „lodiari“ viedli 67:51 a do poslednej štvrtiny vstupovali za stavu 67:52. Prievidza ešte chcela čosi spraviť s výsledkom, postupne preberala iniciatívu a podarilo sa jej vyhrať poslednú časť 16:9, ale bolo to primálo, aby odvrátila prehru 68:76.

Tréner Krunoslav Krajnovič bol po zápase zjavne nespokojný: „Okrem prvej štvrtiny to bola hanba, čo sme počas ostatných častí hry predviedli. V prvej štvrtine, keď sme plnili to, čo chalani mali robiť v obrane, pomáhali si jeden druhému a behali, tak to vyzeralo skvelo. Keď sa však Komárno dostávalo do tempa, mali sme niekoľko príležitostí opäť odskočiť súperovi, no nevyužili sme ich.“ Populárny Kruno nezabudol pogratulovať súperovi a bez okolkov povedal: „Jednoducho sme tento zápas vôbec nezvládli. Niektorí hráči hrali pod svoje možnosti, no na druhej strane si zahrali v podstate všetci. Toľko dier v obrane, čo sme dnes narobili, si nemôžeme dovoliť.“ Jediné pozitívum našiel chorvátsky kouč v tom, že jeho zverenci prehrali len o osem bodov. Predtým v rámci 9. kola tohto súpera zdolali o devätnásť (85:66). Tu však nejde len o nejakú ješitnosť, ale o „vážnu“ matematiku. Na špici tabuľky je totiž taký pretlak, že môže v konečnom dôsledku rozhodovať každý jeden bod zo vzájomných súbojov Interu, Komárna a Prievidze. Aktuálne majú totiž interisti aj lodiari celkovú bilanciu 15 víťazstiev - 3 prehry, kým Prievidza 14-4. Zo vzájomných súbojov tohto tria však majú všetci zhodne po 2 víťazstvá a 2 prehry!

Komárňania môžu byť spokojní: napriek mdlému úvodu zvládli náročný duel a poradili si s rivalom. Pred týždňom navyše doma zdolali aj Inter 90:77 a aktuálne ťahajú sedemzápasovú víťaznú sériu. „Odohrali sme štyri veľmi ťažké zápasy za sebou, pretože aj krajské derby v Leviciach považujem za ťažký duel. Je dôležité, že sme ich všetky zvládli,“ povedal komárňanský kouč Miljan Čurovič v hodnotení pre stránku basketliga.sk a dotkol sa aj k stredajšieho duelu: „V prvej štvrtine sme boli ešte unavení, potom sme však zo seba vytiahli posledné atómy snahy, aby sme sa do polčasu dotiahli na prijateľný rozdiel. Veľmi dobrou obranou, najmä v tretej časti, sme sa potom dokázali bodov odpútať od kvalitného súpera. Potom sme už len kontrolovali priebeh zápasu.“

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK